Att promenera i Tokyo är en fantastisk sätt att uppleva staden. Istället för att bara dyka ner i en tunnelbana och dyka upp någon annanstans så är en riktigt lång promenad ett bra sätt att få staden att krympa lite. Man blir lite mer intimt bekant med staden, man får se saker som man kanske inte annars skulle få se.

Jag tycker personligen att det är en av de trevligaste sätten att ta sig runt i staden. Men är det något särskilt man behöver tänka på när man går på strapats i Tokyo?

En bra karta

En bra karta gör saker och ting mycket enklare, det finns sätt att ta sig runt utan, men det är helt klart enklare med en karta.

Två alternativ, man kan antingen ha en fysisk karta eller mobilt bredband. Tips på bra fysisk karta är Tokyo City Atlas, den är nu inne på sin fjärde upplaga och täcker in de centrala delarna av Tokyo väldigt bra.

Annars kan man skaffa mobilt bredband vilket gör att man har sin favorit kartapp med sig i fickan, vilket gör livet mycket enklare.

Utan karta

Har man inga kartor i varken analog eller digital form så finns det sätt att navigera sig i staden ändå. Tokyo har väldigt många tåg och tunnelbanestationer och utanför dessa så finns det oftast kartor över närområdet som man kan ta hjälp av. Skulle man känna att man är helt vilse så går det i värsta fall ta tåg eller tunnelbana till lite mer kända marker.

Ett par bra skor

Ett tips som man knappt behöver nämna, men ett par bra skor att gå i är viktigt om man vill få ut dom där extra kilometrarna av Tokyo.

Vart ska man gå i Tokyo?

Anledningen till att jag gillar att gå i Tokyo är att man inte vet vad man kommer att stöta på, jag vill se något nytt och spännande. Tokyo är en stor stad, du kan nog gå i något dygn eller två innan man kommer till stadens utkanter. Mitt tips är därför att gå innanför Yamanote-linjen. Eftersom Yamanote linjen går som en loop runt staden och knyter ihop de stora stadsdelarna. Så det är bara att kliva av vid en av stationerna på linjen vända ansiktet inåt och traska på, då håller du dig inom ett hyfsat begränsat område.

Det tar ungefär 3 timmar att gå tvärs över, öst till väst och 4-5 timmar norr till söder, så det är ändå ganska respektabelt avstånd man traskar.

Tips på promenader i Tokyo

Börja med något enkelt, håll dig vid Yamanote-linjens tågspår och från en station till en annan. Ett tips är att gå från Ueno till Akihabara, det är 2 stopp bort med tåg och tar ungefär 15-20 minuter att gå.

Känner du dig lite mer äventyrlig kan du gå från Akihabara och bege dig i västlig riktning mot Ochanomizu. Från Ochanomizu kan man bege sig mot Jimbocho (stadsdelen med en massa bokaffärer). Sen vidare mot Kanda och Nippon Budokan (stor arena för olika event som sumobrottning mm), som ligger i en del av kejsarpalatset.

Nedan finns karta med förslag på promenader som nämns ovan.


Tar du den stora vägen till höger eller gångvägen till vänster?


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.