Uppdatering 2023: Hyrde 2 st wifi modem av iVideo sommaren 2023 och måste säga att det är fortfarande billigt, prisvärt och smidigt. Fortfarande en stark rekommendation.

Denna billiga router kommer jag använda varje gång jag åker till Japan, utan tvekan. Denna artikel är inte en komplett genomgång av alla wifi möjligheter som finns i Japan utan en ren rekommendation av en beprövad och prisvärd pocket wifi-uthyrare.

Boka bredband på iVideo

Bokar gör man via iVideo’s hemsida, här måste man specificera var man vill hämta det mobila bredbandet. Om man anländer till Japan via Narita airport, vilket kanske är det vanligaste, så finns det som ett alternativ.

Att tänka på är att modemet måste bokas minst två dagar i förväg. Skulle det vara så att man bokar bredbandet till en avlägsen plats så kan det behövas tre dagar, detaljer finns på deras hemsida.

Man kan antingen hyra per dag eller hyra per månad. Längre ner på sidan finns en överblick över kostnade jämfört med konkurrenter, månadshyra kan bli billigare än dagshyra beroende på hur länge man tänker hyra.

Steg för steg guide till bokning på iVideo

Steg 1:

Gå in på iVideos hemsida, välj “Rent Wifi” eller “Monthly Rent”, i exemplet nedan väljer jag det sista alternativet och sedan “Japan Wifi”.

Steg 2:

Välj tjänst, finns lite olika alternativ att välja på. Jag väljer Y!Mobile 502HW 4G LTE Unlimited Data.

Steg 3:

Välj sedan om man vill hyra på “Daily” eller på “Monthly”

Steg 4:

Bocka i och acceptera policy, klicka på OK.

Steg 5:

Här måste man nu antingen logga in eller skapa ett konto om man inte redan gjort det. När man skapar sitt konto påpekar dom igen att det är viktigt med att skriva namnet exakt så som det står i ditt pass, så missa inte det.

Steg 6:

Nästa steg är att välja pick-up location. I ett första läge så ser man nu alla ställen runt om i världen som dom levererar. En bit ner på sidan ser man Japan, se nästa steg.

Steg 7:

Klicka så den lilla runda pricken blir ifylld för att se alla alternativ för var man kan hämta modemet. Landar man på Narita flygplats så man man hämta på både terminal 1 och terminal 2. Viktigt här är också att man fyller i sitt namn exakt så som det står i passet, så att det stämmer när du ska hämta ut paketet.

Steg 8:

Nästa steg är att välja hur länge man vill hyra modemet, speca antingen antal dagar eller antal månader, se nedan.

Steg 9:

De två sista stegen är betalning och orderkonfirmation, här ser du totalsumman och betalar.

Hämta ut bredbandsmodemet

Från exemplet ovan så beger man sig på Narita flygplats till postkontoret på våning 3 i Terminal 2. På postkontoret så säger man att man ska hämta paket från iVideo.

Det man får är egentligen ett paket där man har allt man behöver, en liten väska med bredband, usb-sladd och laddare samt returkuvert för att skicka tillbaka allting till iVideo när hyrtiden är över.

Nedan: Narita Airport Terminal 2, postkontor våning 3.

Detta hämtar du ut, ett större kuvert med allt du behöver.

I kuvert finns, dels ett returkuvert, en lite bärväska med, modem, ladd-sladd och vägguttag.

Kostnad

Som nämnt tidigare finns det två varianter att hyra modemet på, dags eller månads-taxa. För mig vart det billigare att hyra bredband i en månad trots att jag skulle vara där kortare tid, så kolla igenom noggrant vilket pris som är bäst för dig. När jag hyrde kostade det 37 dollar, för en månad, 29 dollar plus 8 dollar i hanterings kostnad, vilket blev ungefär 330 SEK.

Jämförelse med andra leverantörer

IVideo står sig bra, till och med väldigt bra mot konkurrenterna. Tittar man på månadskostnad så är närmsta konkurrent ungefär 3 gånger så dyr som iVideo. På 14 dagar är det inte lika stor skillnad men men iVideo har ändå billigaste alternativet, så även på kort-tids hyra.

(Nedan är priser från 1 Februari, 2019, priserna i japanska Yen)

Leverantör30 dagar | Yen/dag 14 dagar 1 dag (min kostnad)
Japan Wireless13,446 | 4488,2624,266
Pururu WiFi23,004 | 76612,420
Fox WiFi12,450 | 4157,6503,960
Pocket WiFi12,450 | 4157,6503,960 (första 4 dagarna)
Ninja WiFi33,372 | 41516,686
iVideo4,142 | 1384,4691,831 (4 dagar)

Hastighet och datatrafik

En del leverantörer erbjuder både obegränsad och begränsad (med cappad hastighet efter en viss mängd data). iVideos modem är också begränsade, men ofta ganska generöst, i praktiken inte någon man märker något av. Misstänker att det finns en begränsning för att folk inte ska missbruka modemet. Vi var upp till 4 stycken som delade på ett modem utan problem för normal mobilanvändning.

Tips

Har du en så kallad “power bank”, dvs extra batteri för att ladda telefoner och annat, så kan det vara bra att ha med om man planerar att hyra modem. Detta gör att du kan när som helst ladda modemet om om du inte har något batteri kvar.

Kan starkt rekommendera dessa när du ska boka bredband till din Japan resa!

Länk igen till iVideo’s hemsida.

#ivideowifi #pocketwifi #travelwifi #internet #wifirental #usawifi #japanwifi #europewifi #asiawifi #data #stayconnected

Kategorier: Tips och Råd

4 kommentarer

Henrik Jonasson · mars 10, 2019 kl. 2:17 e m

Tack för en strålande beskrivning! Det här kom väl till pass då vår familj flyger till Tokyo nästa vecka.
iVideos hemsida ser inte exakt ut idag som i din beskrivning och jag fick passera ett extra steg för att skapa en användarprofil efter steg 4.

Trots detta var det mycket enkelt att följa dina instruktioner!

  Staffan Arvidsson Asami · mars 10, 2019 kl. 7:05 e m

  Hej Henrik,

  Tack för din kommentar. Du har helt rätt, jag har nog missat det eftersom jag själv varit inloggad och då gått förbi detta steget. Uppdaterar artikeln inom kort.

  Hoppas ni får en trevlig resa till Japan och Tokyo!

  /Staffan

Gunnel · oktober 3, 2019 kl. 5:09 e m

Hej Staffan!

Vi ska åka runt med bil i södra Japan, bla på Kyushu. Tänker använda mobilen med Google-kartan.

Vilket wi fi ska vi välja på en resa under 21 dagar?

Vänliga hälsningar
Gunnel

  Staffan Arvidsson Asami · oktober 3, 2019 kl. 7:01 e m

  Hej Gunnel

  Jag skulle tro att det fungerar alldeles utmärkt med en relativt billig och enkel variant, typ denna:
  https://www.ivideo.com.tw/english/wifi/49610

  Är det bara Google kartor ni ska använda så borde det fungera fint.

  Sen skulle jag boka bredbandet i en månad eftersom det blir mycket billigare än att hyra per dag i 21 dagar. Det är bara att skicka tillbaka bredbands-paketet innan ni åker tillbaka till Sverige eller flyger vidare.

  Mvh
  Staffan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.