Japan är känt för sina avancerade transportsystem och effektiva betalningslösningar. Ett av de mest populära alternativen för resor i Japan är Suica-kortet, som är ett kontaktlöst smartkort som används för att betala för kollektivtrafik och varor i många butiker. För iPhone-användare blir detta ännu smidigare tack vare Apple Wallet. Här är en steg-för-steg guide för hur du kan köpa och använda ett Suica-kort direkt från din iPhone.

Förberedelser

Innan du kan köpa och använda ett Suica-kort via Apple Wallet, måste du se till att din iPhone uppfyller vissa krav:

 1. Kompatibel iPhone-modell: Din iPhone måste vara en modell som stödjer Apple Pay och har iOS 10.3 eller senare. Detta inkluderar iPhone 8 och nyare modeller.
 2. Apple ID med en betalningsmetod: Se till att ditt Apple ID har en giltig betalningsmetod registrerad.
 3. Använd Apple Wallet och Apple Pay: Kontrollera att Apple Wallet och Apple Pay är inställda på din enhet.

Så Här Köper du ett Suica-kort med iPhone Wallet

Följ dessa steg för att köpa ett Suica-kort:

 1. Öppna Wallet-appen: På din iPhone, öppna Wallet-appen.
 2. Lägg till ett nytt kort: Tryck på plusikonen (+) i det övre högra hörnet.
 3. Välj Travel Card: Sök på “Suica” eller “Japan”.
 4. Välj Suica: Välj “Suica” från listan över kort som kan läggas till.
 5. Skapa ett nytt Suica-kort: Välj alternativet för att skapa ett nytt Suica-kort. Du kan välja hur mycket pengar du vill ladda kortet med, med ett minimum på 1 000 yen.
 6. Betala med Apple Pay: Bekräfta köpet genom att använda Apple Pay. Beloppet dras från den betalningsmetod som är registrerad i ditt Apple ID.

Använda Suica med iPhone

Efter att du har köpt ditt Suica-kort, kan du använda det direkt med din iPhone för att betala för resor och varor:

 1. För resor: När du reser med tåg eller buss i Japan, håll din iPhone nära kortläsaren vid stationens ingång och utgång. Du behöver inte ens väcka din iPhone eller öppna någon app. Face ID eller Touch ID behövs inte heller, eftersom läsaren automatiskt registrerar ditt Suica-kort.
 2. För inköp: Många butiker, varuautomater och restauranger accepterar Suica som betalningsmetod. Håll bara din iPhone nära läsaren för att betala.
 3. Ladda om ditt Suica-kort: Om ditt Suica-saldo är lågt, kan du enkelt ladda om det via Wallet-appen. Öppna Wallet-appen, välj ditt Suica-kort och tryck på “Add Money”. Välj belopp och bekräfta med Apple Pay.

Fördelar med att Använda Suica på iPhone

 • Bekvämlighet: Du behöver inte bära med dig ett fysiskt kort, allt är tillgängligt direkt från din iPhone.
 • Snabb och enkel betalning: Betalningar med Suica via Apple Pay är snabba och problemfria, vilket sparar tid vid biljettkontroller och kassor.
 • Säkerhet: Din betalningsinformation skyddas genom Apple Pay’s säkerhetsfunktioner, inklusive Face ID eller Touch ID.

Personligt Suica-kort för Din Säkerhet

Suica-kortet som lagras i din iPhone Wallet är personligt och knutet till din enhet. Detta innebär att kortet inte kan delas mellan olika användare eller enheter. Säkerheten bakom detta är en fördel då det minskar risken för obehörig användning och gör det lättare att spåra och hantera ditt kort. Varje gång du använder ditt Suica-kort genom Apple Pay, säkerställs transaktionen genom Face ID eller Touch ID, vilket ger en extra skyddsnivå.

Ladda Försiktigt: Ingen Återbetalning på Saldo

När du laddar pengar på ditt Suica-kort, är det viktigt att vara medveten om att det inte finns någon möjlighet att få tillbaka pengar från kortets saldo. Därför rekommenderas det att du laddar kortet med ett belopp som motsvarar dina beräknade resor och inköp. Detta hjälper dig att undvika att ha oanvänt saldo kvar när din resa är över. Genom att vara försiktig med hur mycket du laddar, kan du använda dina pengar på ett effektivt och ekonomiskt sätt.

Med dessa steg kan du enkelt integrera Suica-kortet i din dagliga pendling och shopping i Japan. Genom att använda Apple Wallet och Apple Pay blir resandet i Japan både smidigare och mer effektivt. Ha en trevlig resa!

Kategorier: Tips och Råd

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.