Vad ska man tänka på när man reser in till Japan. Behöver man visum till Japan? Vad får man ta med sig genom tullen? På flyget in till Japan är det vanligt att man får fylla i ett par blanketter, vad handlar det om?

Visum till Japan

Det viktigaste först, som turist behöver man inte ansöka om visum innan man åker till Japan. Med ett svenskt pass får man automatiskt ett turistvisum vilket tillåter dig att vistas i landet i 90 dagar. Tre månader räcker oftast för en visit till Japan, även om man skulle vilja stanna längre.

Med ett turistvisum är det tillåtet att maximalt vistas 180 dagar under en 12 månadersperiod, dvs du kan göra två besök till Japan under ett år.

Blanketter att fylla i innan man landar i Japan

På flyget in så brukar flygvärdinnorna dela ut ett par blanketter som måste fyllas i. En är för ditt pass (ett ”disembarkation card”) och en tulldeklaration. På väg in till Japan så kommer du passera två kontroller efter du landat på flygplatsen, en passkontroll och en tullkontroll, det är här man kommer behöva dessa papper.

Passkontroll till Japan

När man reser in i Japan så passerar man passkontroller och då får man ett landing permission (en liten klisterlapp) i passet samt stämpel med datum på när man landat. På lappen du får under inflygningen till Japan så måste man uppge resedetaljer såsom adress till hotell där man kommer bo osv.

Bra information att ha till hands är:

 • Flygnumret på flyget man landar med
 • Adressen man bo på i Japan
 • Veta hur länge man tänker stanna i Japan

På blanketten får man även svara på lite frågor om man har ett kriminellt förflutet eller om man tänker ta in illegala substanser i Japan.

Man måste fylla i en lapp per person som man har med sig igenom passkontrollen. Vid passkontrollen så måste man även lämna fingeravtryck och bli fotograferad.

Papper att fylla i innan man landar i Japan

Tulldeklaration till Japan

Man måste också fylla i en lapp där man deklarerar tull. Här räcker det (ofta) med en lapp per sällskap. Även på den här lappen måste man fylla i vart man flyger ifrån, vart man ska stanna i Japan osv. Man får även fylla i om man har med sig något som måste deklareras.

Tull deklaration till Japan

Vad måste man deklarera vid inresa till Japan?

Det finns en del begränsningar på vad man får ta in i Japan, förutom en lista av förbjudna artiklar så är saker som alkohol och tobak begränsade.

Tull-begränsning till Japan:

 • Alkohol: tre flaskor 760 ml styck.
 • Tobak:
  • 400 cigaretter eller 100 cigarrer
  • 20 individuella paket av tobak till e-cigaretter, motsvarande mängd mängd för 400 vanliga cigaretter.
  • 500 g av annan tobak, hit räknas snus.
 • Parfym: 60 ml
 • Övrigt: Utländsk valuta får inte överskrida 200 000 yen
Kategorier: Tips och Råd

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.