Söndagar med fint väder i Harajuku bjuder på en unik upplevelse i Tokyo. Området från Harajuku stationen, mot Yoyogi parken, sen ner mot Shibuya förvandlas till lite av ett festival område.

Bron vid Harajuku stationen (på väg mot Meiji jingu) fylls av glada cosplayare utklädda till diverse karaktärer ur manga och anime, eller har på något annat vis klätt sig i någon unik/extrem stil. Människorna här vill gärna bli fotograferade, lite därför som de är där, så det är bara att fota på.

Man skulle efter detta kunna bege sig ner i Harajuku, men en söndag betyder massor med folk på ganska trånga gator, nej spara den delen av Harajuku till en annan dag. Bege dig istället mot Yoyogi parken, bland det först som möter en är Tokyo Rockabilly Club som står i en stor cirkel och dansar till 50-tals rock musik från Amerika. En till foto vänlig upplevelse. Utöver detta kantas gatorna kring och i parken av människor som uppträder i någon form, nån Dj’ar i skogen, någon annan målar, och så ett band som står och spelar, alla väntar på att bli upptäckta av någon talang scout eller bara står och uppträder för nöjes skull. Bland allt detta så finns det en massa spännande snabbmat att prova på.

Men kan sedan lämna Yoyogi området och bege sig mot Shibuya, vägen dit är kantad av musiker och artister. Se kartan nedan för rekommenderad promenad väg. Shibuya är ett annat kapitel, men en trevlig slutdestination på en promenad.

Harajuku - Tokyo - Japan

Red eye

the band

Harajuku

Rockabilly - Harajuku - Tokyo - Japan


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.