Detta område ligger mellan Shibuya och Omotesando. Området har två stora shoppinggator, Omotesandō och Takeshita Street (Takeshita-Dori). Den sistnämnda har mestadels ungdomsmode med många små butiker som säljer Gothic Lolita, Visual Kei, rockabilly, hip-hop och punk kläder. Utöver det finns en massa snabbmat och sötsaker att äta.

Ta dig hit

Enklaste sättet att ta sig hit är via Yamanote linjen och kliva av Harajuku. Även tunnelbanelinjerna Fukutoshin och Chiyoda linjen går till ”Meiji-jingu mae” station.

Sevärt i Harajuku

Omotesando dori

Omotesando dori har exklusiva butiker som Armani, Louis Vuitton, Chanel, Prada, alla stora modehus är representerade här. Ett lite mer lyxigt och high-end alternativ till det unga och hippa Harajuku. Boka en tour av Omotesando och dess arkitektur här.

Omotesando dori går från Harajuku station till Omotesando station, vid sidan av denna gata finns det område som kallas “Uru-hara”. Detta är smågator som går parallellt till huvudgatan. Här kan man hitta små butiker med kläder med mycket ungt och modernt Japanskt mode.

Harajuku en Söndag

På söndagar ändras hela Harajuku-området. Här träffas så kallade “Harajuku girls”, ett engelskt uttryck för att beskriva de ungdomar(främst tjejer) som träffas från varierande subkulturer, bland annat till gothic lolitas, ganguro, gyaru och karaktärer från manga och anime filmer(cosplay). Här kan man boka en tour av området för att få en helt ny inblick.

Det är även här man kan se de dansande Elvisaran, Tokyo Rockabilly Club. Här spelar även många band som spelar och hoppas på att en dag bli upptäckta. Dom brukar stå uppradade mellan Harajuku nästan hela vägen till Shibuya. En promenad mellan Harajuku och Shibuya rekommenderas starkt, ett måste på Tokyo-agendan.

Meiji-jingu templet

Alldeles jämte stationen finns även ingången (gå bara över bron) till Meiji-jingu templet. Ett av Tokyos största tempel. Detta tempel är ett Shinto tempel som är tillägnat kejsare Meiji som dog 1912. Templet byggdes klar första gången 1921, det förstördes dock av bombningarna under 2:a världskriget. Det återupprättades 1958.

Kategorier: Harajuku

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.