Haneda-flygplatsen, officiellt känd som Tokyo International Airport, är belägen relatovt centralt, cirka 14 kilometer söder om centrala Tokyo. Flygplatsen hanterar till övervägande del inrikesflyg från Tokyo området men även ett betydande (och ökande) antal internationella flygningar.

Hur många flygplatser finns det i Tokyo?

Det finns två stora internationella flygplatser i Tokyo: Haneda och Narita. I denna artikel kommer vi att utforska de olika transportalternativen som finns tillgängliga för att ta sig till och från Haneda flygplatsen, kostnader, restider och även jämföra dem med Narita flygplatsen. Att resa till och från flygplatser är ofta en viktig del av reseplaneringen.

Tokyo Imternational Airport Haneda
Foto: marcus-ng Från: unsplash

Transportalternativ från Haneda flygplatsen

Tåg

Här finns två alternativ; Tokyos monorail eller Keikyu-linjen. Bägge av dessa är populära alternativ för att snabbt och smidigt ta sig till centrala Tokyo.

Tokyos monorail stannar vi Terminal 1 och 2 samt den Internationella Terimalen och tar dig till Hamamatsucho-stationen, där du direkt kan ansluta till stadens tåg och tunnelbanelinjer.

Keikyu-linjen går i två olika riktningar från Haneda, de flesta avgånger tar dig till Shinagawa-stationen, som är en viktig knutpunkt för att nå olika delar av Tokyo. Den andra avgår söderut mot Yokohama, se till att du väljer rätt tåg. Shinagawa är en bra knutpunk för vidare resa inom staden. Resan tar cirka 20-30 minuter och kostar runt 500-700 yen, beroende på destination.

Flygbussar

Det finns flera företag som erbjuder bekväma flygbussar till olika delar av staden, inklusive stora hotellområden och järnvägsstationer. Priserna varierar beroende på destination, men förvänta dig att betala cirka 900-1500 yen. Restiden beror på trafikförhållandena, men det tar vanligtvis 30-60 minuter. Detta är ett smidigt alternativ som kan ta dig direkt till området du ska bo i. Kolla här för att se vilka avgångar som finns.

Taxi

Om du vill ha maximal bekvämlighet kan du välja att ta en taxi från Haneda-flygplatsen till din destination. Det är troligtvis det dyraste alternativet, och priserna beror på avståndet. Räkna med att betala mellan 5000 och 10 000 yen, beroende på vart du ska.

Skillnaden Mellan Haneda och Narita

En vanlig fråga för resenärer är vilken flygplats de bör välja av de två? Här är några skillnader mellan de två:

  • Geografisk placering: Haneda ligger närmare centrala Tokyo än Narita. Det innebär kortare restider till stadens centrum.
  • Inrikes- och internationella flygningar: Haneda hanterar främst inrikesflygningar, medan Narita är huvudflygplatsen för internationella flygningar. Om du har en inrikesflygning eller anländer till Japan inrikes, kan Haneda vara ett mer praktiskt alternativ.
  • Anslutningar: Narita har ett större utbud av anslutningar till andra destinationer i Japan och internationellt. Det är mer sannolikt att du hittar fler direktflyg från Narita till din slutdestination.

Sammanfattning:

När du reser till och från Haneda-flygplatsen i Tokyo finns det flera transportalternativ att välja mellan. Tåget (monorail eller Keikyu-linjen) är snabbt och prisvärt, medan flygbussar erbjuder bekvämlighet till olika delar av staden. Taxis är det mest bekväma alternativet, men kan vara dyrt. Skillnaderna mellan Haneda och Narita inkluderar geografisk placering, tyngdpunkt på inrikes- eller internationella flygningar samt anslutningsmöjligheter.

Oavsett vilken flygplats du väljer att resa till eller från i Tokyo är det viktigt att planera i förväg och ta hänsyn till din tidtabell och budget. Båda flygplatserna erbjuder goda transportalternativ, och det är upp till dig att välja det som passar dig bäst.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.