Min tanke med denna nya serie av inlägg är att lyfta upp en särskild plats i Tokyo, det kan vara en specifik plats, eller område. Mitt kriterium för denna plats är att den är värt ett besök om man vill uppleva något som är speciellt och som sticker ut lite extra i staden Tokyo. Kanske har man begränsat med tid och vill fortfarande få med sig en Tokyo upplevelse hem. Kriterierna kanske ändras men just nu så skriver jag dessa med denna utgångspunkt.

Det blir inte så mycket mer typiskt Tokyo än Shibuya Crossing

Om jag bara hade två timmar i Tokyo och vill ha en Tokyo upplevelse så skulle jag försöka ta mig till Shibuya och Shibuya Crossing.

DSC03183

Varför besöka Shibuya Crossing?

Shibuya Crossing är en riktigt häftig upplevelse, alla människor som finns i området är nästan lite överväldigande. Vågen av människor som släpps loss när gubben blir grön i den stora korsningen är en mäktig upplevelse.

De stora bildskärmarna och neonskyltarna bidrar också till den något futuristiska Blade Runner känslan. Måste erkänna att upplevelse är en hel del mycket mäktigare på kvällen när skärmarna och allt neon tar över och lyser upp natten. Mäktigt.

Ett klassiskt landmärke i Shibuya är statyn på Hachiko utanför stationen. Det är en klassisk mötesplats för många Tokyo bor. Här möts för att gå vidare ut i kvällen, eller dagen.

Hur tar jag mig till Shibuya?

Shibuya ligger på Yamanote linjen [sc name=”yamanote16″], så det är troligtvis det smidigaste sättet. Men här stannar en mängd tåg och tunnelbanelinjer. Listar några av dom stor nedan.
JR – Japan Railway
Yamanote linjen [sc name=”yamanote16″]
Shonan Shinjuku linjen [sc name=”shonanshinjuku16″]
Metro – Tunnelbana
Hanazomon linjen [sc name=”hanazomon16″]
Fukutoshin linjen [sc name=”fukutoshin16″]
Ginza linjen [sc name=”ginza16″]

Vart kan man ta sig efter man har varit i Shibuya?

Är man nöjd med Shibuya kan man bege sig mot Harajuku som är ett stopp norr om Shibuya på Yamanote linjen. Alternativt att man tar sig dit till fots , det är en trevlig promenad på ungefär 1,5 km.

Från Shibuya kan man även ta sig till Shimokitazawa med Inokashira linjen [sc name=”inokashira16″] vilket kan vara ett trevligt avbrott från tempot i Shibuya.

Tokyo
People in Shibuya - Tokyo
Shibuya crossing at night - Tokyo

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.