Harajuku ligger mellan Shibuya och Omotesando. Från stationen har man tillgång till två stora shoppinggator, och distinkt olika, Omotesandō och Takeshita Street (Takeshita-Dori). Den sistnämnda har mestadels ungdomsmode med många små butiker som säljer Gothic Lolita, Visual Kei, rockabilly, hip-hop och punk kläder. Utöver det finns en massa snabbmat och sötsaker att äta.

Ta dig till Harajuku

Det smidigaste sättet att ta sig hit är troligtvis via Yamanotelinjen som passerar här, men det finns även tunnelbana då är stationen “Meiji-jingu mae”.
Japan Rail – Tåg:
[sc name=”yamanote32″] Yamanote linjen
Metro – Tunnelbana:
[sc name=”chiyoda32″]Chiyoda linjen
[sc name=”fukutoshin32″]Fukutoshin linjen

Sevärt i Harajuku

Omotesando dori

Omotesando dori har exklusiva butiker som Armani, Louis Vuitton, Chanel, Prada, alla stora modehus är representerade här. Ett lite mer lyxigt och high-end alternativ till det unga och hippa Harajuku. Boka en tour av Omotesando och dess arkitektur här.

Omotesando dori går från Harajuku station till Omotesando station, vid sidan av denna gata finns det område som kallas “Ura-hara”. Detta är smågator som går parallellt till huvudgatan. Här kan man hitta små butiker med kläder med mycket ungt och modernt Japanskt mode.

Takeshita dori

Lite motsatsen till dom flashiga modehusens flaggskeppsbutiker på Omotesando gatan, så finns Takeshita dori. Här är utbudet i allra högsta grad riktad mot unga människor. Denna trånga gata är fullspäckad med butiker, restauranger och massor av människor.

Harajuku en Söndag

På söndagar ändras hela Harajuku-området. Här träffas så kallade “Harajuku girls”, ett engelskt uttryck för att beskriva de ungdomar(främst tjejer) som träffas från varierande subkulturer, bland annat till gothic lolitas, ganguro, gyaru och karaktärer från manga och anime filmer(cosplay). Här kan man boka en tour av området för att få en helt ny inblick.

Det är även här man kan se Tokyo Rockabilly Club dansa, helt klart sevärt. Här finns även många band som spelar och hoppas på att en dag bli upptäckta. Banden brukar stå mellan Harajuku nästan hela vägen till Shibuya. En promenad mellan Harajuku och Shibuya rekommenderas starkt, ett måste på Tokyo-agendan.

Meiji-jingu templet

Alldeles jämte stationen finns även ingången (gå bara över bron) till Meiji-jingu templet. Ett av Tokyos största tempel. Detta tempel är ett Shinto tempel tillägnat kejsare Meiji som dog 1912. Templet byggdes klar första gången 1921, det förstördes dock av bombningarna under 2:a världskriget. Det återupprättades 1958.

Äta i Harajuku

Gyoza

Är man i området så bör man passa på att äta på “Harajuku Gyoza-Rou”. Dom har en enkel meny med två varianter på gyoza tillagade på två olika sätt, stekta eller kokta.

Crepe

Det finns en ovanligt hög andel creperier i området, så varför inte göra som gör här, testa en crepe. Japanerna har tagit franska crepes till sina hjärtan, man verkligen älskar crepe här.

En av dom stora är “Marion Crepes” som ligger ungefär halvvägs ner på Takeshita dori. Som vanligt på de flesta japanska restauranger så finns plast-versioner av rätterna, vilket gör det ganske enkelt att beställa trots att man inte läsa japanska.

Crepes stekning in action


Början på Takeshita dori
Gränder och bakgator i Harajuku.
Omotesando crossing.
Harajuku station.
Harajuku station.
Kategorier: Harajuku

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.