Världens mest trafikerade tågstation möts man av här. 3.6 miljoner människor passerar här dagligen. Tågstationen delar upp Shinjuku i två delar, en östra och en västra. Den västra delen består till stor del av kontorsbyggnader och regeringsbyggnader.

Saker att göra i Shinjuku

Utsiktstorn i Tokyo’s regerings byggnad

En av de stora attraktionerna här är “the Tokyo Metropolitan Government Building” (Tocho), ett massivt byggnadskomplex med dess två distinkta torn. Dessa torn kan man gratis åka upp i för att få en strålande utsikt över Tokyo.

Tornen ger Shinjuku’s skyline ett distinkt utseende, arkitekten Kenzo Tange inspirerades av europeiska katedraler, tänk Notre Dame. Båda tornen har en utsiktsplats på 45:e våningen. Ta hissen upp och njuta av utsikten. Med lite tur och bra väder kan man se berget Fuji.

Öppet mellan 9.30 till 23.00.

Shinjuku Gyoen

Ett besök i Shinjuku Gyoen (eller Shinjuku Parken) kan komma som ett skönt avbrott i det annars hektiska tempot bland betong, människor och trafik.

Känner man att ljudet och stöket från Shinjuku blir för mycket så kan man alltid ta en paus i denna välskötta park. Inträde till parken kostar 300 yen, men det är väl spenderade pengar. Här finns en Japansk, Engelsk och en Fransk trädgård. Det finns även en restaurang.

Alternativt så ta med mat från närmsta konbini sätt er på en bänk eller i gräset och andas ut. I södra delen finns även ett traditionellt te-hus. När körsbärsblommorna slår ut är parken en av de bästa för att njuta av de rosa blommorna, fast då får man räkna med en hel del folk.

Kabuki-cho

En annan attraktion är Tokyos s.k. “redlighet district” vid namn Kabukicho. Yasukuni-dori skär genom Shinjuku och bilder ett av Tokyo’s “farligaste” områden. Även om det bedöms som farligt så kan man här känna sig ganska trygg och säker. Kanske inte ett utflyktsmål för en barnfamilj men här finns många restauranger, arkad-hallar, neon skyltar och annat spännande.

Vad finns det för shopping i Shinjuku?

Självklart finns det shopping för allt och alla. Området vid de östra utgången består av en blandning av små butiker och varuhus av olika storlek.

Vid stationens södra utgång finns “Takashimaya Times Square”, ett gigantiskt shopping komplex i den lite mer dyrare klassen. Delar dock hus med “Tokyu Hands”, ungefär som vårt svenska Claes Ohlsson fast dom har mer av allt och lite till. Alltid underhållande.

På den västra delen av stationen finns det många elektronikbutiker, området domineras av Yodobashi camera som har flera olika butiker här, alla med lite olika specialinriktning. I området finns också många butiker specialiserade på begagnade kameror.

Tokyo Metropolitan Gorvernment Office i Shinjuku
Tokyo Metropolitan Gorvernment Office i Shinjuku
Utsikt från en av tornen - TMG Shinjuku
Utsikt från en av tornen – TMG Shinjuku

Ät och drick i Shinjuku

Golden Gai i Shinjuku

Detta område med många små gränder och sina små barer är en speciell upplevelse. Barerna i området har många gånger bara plats för en handfull gäster, på många ställe är det endast stammisar som har tillträde, ofta är det musiker och konstnärer som håller till här.

Många äldre bara byter plats mot nyare med yngre publik, fast med samma intima atmosfär. Här finns t.ex. “Bar Plastic Model”. Golden Gai ligger i samma område som Kabukicho.

För en unik upplevelse så kan man boka en guide som tar dig runt området. En unik upplevelse som man sent glömmer.

Segafredo Shinjuku

Inte en särskilt unik upplevelse på något sätt men ett säkert kort när man vill ha en kopp god kaffe. Inte typiskt Japanskt eller mysigt på något särskilt vis, bara gott kaffe.

Efter det att man har besökt ett antal Starbucks och ett antal Japanska Starbucks-kopior har en kopp Italiensk cappuccino som dom har här aldrig smakat så bra innan.

Ramen Hayashida

Gillar man sina japanska nudlar kan bege sig hit. Här i en gränd mellan två större gator på östra delen av Shinjuku station ligger Ramen Hayashida. Som på de flesta raman-ställen lämpar sig denna för ett snabbt stop-n-go. In, käka dina nudlar, betala, ut. Inget ställe man sitter och drar sig en längre stund. Här äter man bäst ensam eller kanske max två personer, det är inte säkert man hamnar jämte varandra. Men smakupplevelsen är värt ett besök i alla fall.

Kategorier: Shinjuku

1 kommentar

Japans H&M heter Uniqlo | Tokyo i maj/juni 2014 · april 17, 2014 kl. 12:15 e m

[…] mest trafikerade tågstation, 3.6 miljoner människor passerar här dagligen – enligt Allt om Tokyo), finns FYRA! Det är till att klumpa ihop dem, men finns det 100 butiker bara i Tokyo kan man […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.