Vill man inte lägga ut pengarna för att köpa en helt ny kamera finns det en hel del butiker i Tokyo som specialiserar sig på att sälja begagnade kameror. Med denna källa gav jag mig iväg till Shinjuku´s västra sida (den sida av Shinjuku som har Tokyo Metropolitan Government Building). denna lilla guide riktar sig mest till dem som vill köpa en begagnad digital kamera. Butikerna som nämns nedan har också ett stort (om inte större) utbud av analoga kameror. Karta finns här.

Lemon Camera

Finns på tredje våningen, ganska liten butik med lite blandat på hyllorna, inte särskilt “digital”-vänligt.
Shinjuku - Tokyo - Japan

Kitamura Camera

På fjärde våningen ligger köp och sälj för begagnade kameror. Dem har ett ganska bra utbud av digitala kameror, någon eller några enstaka av de näst senaste modellerna från både Canon och Nikon, plus många andra modeller och märken.
Shinjuku - Tokyo - Japan

Map Camera

Map Camera har två butiker i Shinjuku som ligger på samma gata med ett kort avstånd mellan butikerna. Dessa butiker har att antal våningar i varje hus, där de olika våningarna är i många falla är dedikerade åt olika märken. Här finns massor med digitalkameror.

I huvudbutiken (som ser ut som den på bilden nedan) finner man Canon, Nikon, Sony. På deras Engelska hemsida finns bra information om vad som finns i butikerna och en bra förklaring på de prislappar som finns på kamerorna, på prislapparna kan man bla utläsa vilket skick kameran är i och vad som följer med.
Shinjuku - Tokyo - Japan

New Camera

En liten butik på andra våningen, hittade inga digitalkameror men många gamla gubbar. Ironiskt namn på en butik som säljer begagnade kameror.
Shinjuku - Tokyo - Japan

Slutsats

Skulle jag inhandla en begagnad digitalkamera så skulle jag bege mig till Map Camera i Shinjuku. Karta finns här.

Kategorier: Shinjuku

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.