Kusatsu Onsen (草津温泉) är en av Japans mest berömda varma källor och är välsignad med stora mängder varmt källvatten av hög kvalitet som sägs bota alla sjukdomar utom kärlekssjuka.

Kusatsu har varit känd som en kurort för varma källor i många århundraden, och den tyska läkaren Erwin von Baelz, som tjänstgjorde vid det kejserliga hovet i slutet av 1800-talet och rekommenderade Kusatsu för vattnets positiva hälsoeffekter, gjorde Kusatsu ännu mer berömd.

Kusatsu ligger på en höjd av 1200 meter över havet i bergen i Gunma prefektur och erbjuder skidåkning på vintern och vandring under resten av året som kan avnjutas i kombination med bad i varma källor. Kusatsu ligger också längs “Japan Romantic Road”.

Yubatake – varmvatten fältet

Mitt i staden så finns Yubatake, ett stor pool där vattnet från dom varma källorna rinner igenom. Här kan finns små fotbads pooler för att ev. värma upp varma fötter eller bara känna på vattnet. Runtomkring ligger butiker, restauranger och kaféer.

Sai-no-kawara park

En liten bit väster om torget så finns parken Sai-no-kawara. Här rinner det varma vattnet fritt vilket är en häftig syn, särskilt på vintern när ånga från det varma vattnet stiger upp i luften. Här sägs det bo en demon som visar sig om man pratar för högt, så här är det bäst att vara tyst.

Resa till Kusatsu

Det går direktbussar från Tokyo till Kusatsu, alterntivt en kombination av tåg och buss för att ta sig. Här finns en utmärkt guide för hur man tar sig till Kusatsu.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.