Tokyo, en stad som pulserar av liv och rörelse, erbjuder en unik blandning av traditionellt och modernt. Men ibland kan det vara skönt att ta en paus från storstadens brus och upptäcka vad som finns utanför. Här presenterar vi de fem bästa dagsresorna från Tokyo som ger en smak av Japans mångsidiga natur, kultur och historia. Dessa destinationer är lättillgängliga och erbjuder något för varje smak.

1. Hakone – En naturskön reträtt

Hakone är berömt för sina varma källor, vackra naturvyer och utsikt över Mt. Fuji. Besök Hakone Open Air Museum, ta en tur med Hakone Tozan Railway genom bergslandskapet, och missa inte en båttur på Ashi-sjön. För de äventyrslystna finns även möjlighet att vandra längs gamla Tokaido-vägen.

Resa dit: Hakone ligger cirka 80 kilometer från Tokyo och är lättast att nå med tåg. Odakyu Electric Railway erbjuder “Romancecar“-tjänster från Shinjuku Station, vilket tar dig till Hakone-Yumoto Station på cirka 85 minuter.

Tre saker att göra i Hakone

Utforska Hakone Shrine

Denna shinto-helgedom, belägen vid kanten av Ashi-sjön, är omgiven av frodig skog och ger en känsla av frid. Den berömda torii-porten, som står i vattnet, är en populär plats för foton.

Ta Hakone Ropeway

För en panoramavy över Hakone och Mt. Fuji, ta en tur med Hakone Ropeway. Denna linbana tar dig över det spektakulära vulkaniska landskapet med möjlighet att stanna vid Owakudani.

Besök Owakudani

Owakudani är ett vulkaniskt område känd för sina svavelångor och varma källor. Här kan du prova på att äta svartägg, kokta i de naturliga varma källorna, vilka sägs förlänga livet.

Owakudani i Hakone, söder om Toyko.
Foto Yusheng Deng / Unsplash

2. Kamakura – Historiska tempel och monument

Kamakura bjuder på en resa tillbaka i tiden med sina välbevarade tempel och shinto-helgedomar. Det stora Buddhan, Daibutsu, är en ikonisk syn som inte får missas. Hase-dera-templet och Tsurugaoka Hachimangu är andra höjdpunkter. För naturälskare erbjuder Kamakura vackra vandringsleder och strandnära promenader.

Resa dit: Kamakura är beläget cirka 50 kilometer söder om Tokyo. JR Yokosuka-linjen tar dig direkt från Tokyo Station till Kamakura Station på ungefär en timme.

Tre saker att göra i Kamakura

Utforska Engaku-ji

Detta vackra zen-tempel är en av Kamakuras fem stora zen-tempel och erbjuder en lugn atmosfär. Passa på att delta i en zazen (meditation) session för en autentisk upplevelse.

Promenera längs Komachi Dori

Komachi Dori är en livlig shoppinggata som leder till och från Kamakura Station. Här kan du njuta av lokala delikatesser, köpa hantverk och souvenirer, eller bara njuta av atmosfären.

Besök Zeniarai Benzaiten

Detta unika helgedom är känt för sin förmåga att “tvätta pengar”. Besökare tvättar sina mynt och sedlar i det heliga vattnet i hopp om att det ska leda till ökad välstånd.

3. Nikko – Ett världsarv av kultur och natur

Nikko, en stad känd för sina UNESCO-listade tempel och helgedomar, som Toshogu Shrine där den viktiga historiska figuren Tokugawa Ieyasu gravplats finns, erbjuder en djupdykning i Japans rika historia. Nikko National Park är även hem för majestätiska vattenfall som Kegon Falls och natursköna vandringsleder. Det är en perfekt destination för de som söker både kulturell och naturlig skönhet.

Resa dit: Nikko ligger cirka 140 kilometer norr om Tokyo. JR Nikko-linjen från Tokyo Station till Nikko Station tar ungefär två timmar.

Tre saker att göra i Nikko

Besök Futarasan Shrine

Futarasan Shrine, grundat år 767, är ägnat åt gudarna för Nikkos berg. Dess heliga atmosfär och vackra omgivningar gör det till ett måste för kulturintresserade.

Utforska Ryuzu Waterfall

Ryuzu Waterfall är särskilt vacker under höstens färgglada lövverk. Vattenfallet, vars namn betyder “Drakens Huvud”, erbjuder en pittoresk vy och en lugnande promenad.

Ta en båttur på Chuzenji Lake

Skapa minnen med en avkopplande båttur på Chuzenji Lake. Sjön, som skapades av vulkanisk aktivitet, erbjuder en storslagen utsikt över omgivande berg och natur.

4. Yokohama – Storstadspuls och kulturell mångfald

Yokohama är Japans näst största stad och erbjuder en mängd aktiviteter. Besök det berömda Chinatown för en kulturell och kulinarisk upplevelse, ta en promenad längs Minato Mirai-området för modern arkitektur och shopping, eller utforska det historiska Yamate-området för en känsla av Yokohamas internationella historia.

Resa dit: Yokohama ligger bara en halvtimme från Tokyo med tåg. Tokyu Toyoko-linjen eller JR Keihin-Tohoku/Negishi-linjen tar dig direkt till Yokohama Station.

Tre saker att göra i Yokohama

Besök Sankeien Garden

Denna traditionella japanska trädgård erbjuder en fridfull oas mitt i storstaden. Sankeien innehåller historiska byggnader från hela Japan och är vacker under alla fyra årstider.

Utforska CupNoodles Museum

För en unik upplevelse, besök CupNoodles Museum där du kan lära dig om instant nudlarnas historia och till och med skapa din egen CupNoodle.

Gå på match eller konsert i Yokohama Arena

För sport- och musikentusiaster erbjuder Yokohama Arena en mängd evenemang. Kontrollera programmet för att se om din vistelse sammanfaller med något intressant evenemang.

Yokohama, ungefär 30 minuter söder om centrala Tokyo.
Foto Will Li / Unsplash

5. Enoshima och Shonan – Strandliv och avkoppling

Enoshima är en liten ö som erbjuder vackra stränder, en botanisk trädgård, och Enoshima Shrine. Området Shonan är känt för sina surfstränder och avslappnade atmosfär. En perfekt dagsresa för den som vill komma bort från stadslivet och njuta av havet.

Resa dit: Enoshima ligger cirka 60 kilometer från Tokyo. Odakyu Electric Railway och Enoden-linjen tar dig från Shinjuku till Enoshima på cirka 90 minuter.

Tre saker att göra i Enoshima och Shonan

Utforska Iwaya Caves

På Enoshimas sydvästra kust hittar du Iwaya Caves, två grottor som utforskas till fots. Historien och mytologin kring dessa grottor ger en spännande upplevelse.

Njut av surfingen

Shonan är känt för sina surfstränder. Ta en lektion eller hyr en bräda för att testa på surfingen. Området är populärt bland både nybörjare och erfarna surfare.

Besök Samuel Cocking Garden och Enoshima Sea Candle

Denna botaniska trädgård och det angränsande fyrtornet, känd som Enoshima Sea Candle, erbjuder vackra trädgårdar och en utsiktsplats med panoramavy över Sagamibukten och Mt. Fuji.

Dessa dagsresor från Tokyo erbjuder en perfekt mix av natur, kultur, och avkoppling. Oavsett om du är intresserad av historia, natur, eller bara vill utforska nya platser, finns det något för alla att upptäcka.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.