Jul i Japan är inte en nationell helgdag i landet, så den firas inte på samma sätt som i många andra länder. Julen har dock blivit alltmer populär i Japan, särskilt bland unga människor, och det är nuförtiden vanligt att se julgranar, ljus och andra dekorationer på offentliga platser och i människors hem. En del människor i Japan utbyter gåvor på julen, och det är också vanligt att se varor med jultema i butikerna, till exempel julkakor och choklad.

I Japan ses julafton ofta som en romantisk högtid och det är vanligt att par byter presenter och går ut och äter middag. Många restauranger och hotell erbjuder speciella middagar på julafton, som kan innehålla en traditionell kalkonstek med allt tillbehör samt andra festliga rätter.

Det är också vanligt att man i Japan firar julen genom att ge och ta emot gåvor, till exempel choklad, kakor och andra godsaker. På senare år har det blivit populärt att ge “Kyaraben”, som är bentolådor som är dekorerade för att se ut som populära figurer, t.ex. Disneyfigurer eller animefigurer.

Även om julen inte firas lika mycket i Japan som i andra länder är den fortfarande en speciell tid på året för många människor och den markeras ofta med en blandning av traditionella och moderna firanden.

KFC i Japan på julafton

Det är en populär tradition i Japan att äta Kentucky Fried Chicken (KFC) på julafton. Traditionen började på 1974, då KFC genomförde en framgångsrik marknadsföringskampanj, kallad “Kentucky for Christmas” som förknippade sin stekta kyckling med julfirande. Kampanjen var så framgångsrik att det har blivit en allmänt accepterad tradition i Japan att äta KFC på julafton.

För att möta den stora efterfrågan på julafton erbjuder många KFC-restauranger i Japan speciella “Christmas Party Barrels”, som är förbeställda paket som innehåller en stor mängd kyckling, tillbehör och drycker. Dessa partytunnor måste beställas i förväg, eftersom de är mycket efterfrågade och ofta säljs ut snabbt.

Förutom Christmas Party Barrels erbjuder KFC:s restauranger i Japan även andra speciella rätter för julhelgen, t.ex. julkakor och choklad täckt kyckling.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.