I Tokyo och Japan finns det en del att välja på när det kommer till boende. Val av boende beror på vilka förutsättningar man har som pengar och vilka upplevelser man är ute efter.

Det finns de alternativ som är billiga såväl som det mycket mycket dyra. Vill man uppleva något genuint Japansk så kanske man vill bo på ett traditionellt Ryokan. Är sova på golvet ingen för dig så finns det självklart hotel. Mellan ryokan och hotell finns det en del alternativ, en del lite udda sådana.

Olika sorters boende i Tokyo

Hotell

Är väldigt vanligt förekommande i de flesta Japanska städer. Finns vid stora tågstationer och man kan räkna med att någon pratar engelska, så reservation på plats är inga problem. Priserna börjar nånstans runt 9000 yen för ett singel rum med 3 stjärnor sen går det uppåt därifrån till runt 50 000 yen för 5 stjärnor.

Den bästa affären gör du förstås om man kan få ett paketerbjudande med flyg och boende kombinerat. Räkna också med att hotellrummen är mindre än i västerländsk standard.

Ryokan

Om man vill prova på traditionellt Japanskt boende rekommenderas att stanna en natt på ett ryokan. Det finns alla möjliga sorters ryokan, allt från enklare utan krusiduller för runt 8000 yen till exklusiva inrättningar med den bästa servicen och finaste maten från runt 25000 yen.

I priset ingår ofta middag och frukost. På de finare ställena har man en egen rumsvärd som passar upp hela tiden, och serverar middagen och frukosten.

Kapsellhotell

Ännu en udda ting från Japan och Tokyo, finns i de flesta större japanska städer. Är i första hand till för affärsmän som har druckit lite för länge och som har missat sista tåget hem. Man sover i en liten kapsel på 1×2 meter, i sin kapsel har man en tv, alarm klocka. Sina ägodelar får man lägga i ett skåp vid entrén.

Hostel

För den ekonomiska resenären, finns lite överallt i Tokyo. Den stora fördelen är att det är billigt. Dom nackdelar som finns är att dom kan ligga svårtillgängligt till. Ett bra alternativ i denna klass är Sakura Hotel.

Affärshotell (business hotel)

Den billigare varianten av vanliga hotell, kostar runt 5000-8000 yen. Är oftast mycket mindre än vanliga hotell, har ingen room-service, eller restaurang, detta har ersatts med försäljningsautomater. Endast det nödvändigaste finns. Ligger någonstans mitt-emellan japanskt vandrarhem och hotell.

Kategorier: Boende

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.