Det korta svaret här är ja, som man kan se på bilden, dom finns. Vattenmeloner eller “suika” (スイカ) som det heter på Japanska äts oftast på sommaren.

Det är vanligt att man äter den med lite salt på, på det viset blir det ett bra medel att få i sig vätska och mineraler under stek-heta japanska sommardagar.

De kvadratiska vattenmelonerna odlas i kvadratiska kärl och får därför den formen, ska tydligen egentligen inte vara så svårt. Om man har rätt förutsättningar för att odla meloner det vill säga. Tanken bakom formen är att man ska kunna få plats med melonen smidigt i ett lite mindre kylskåp. Samtidigt som det blivit lite av en prydnadsvara, en rolig grej att ha hemma under en tid. Frågan är om det är värt det? Melonerna kan kosta runt 2500 kr.

Om man själv vill beskåda spektaklet så gör man bästa i att bege sig till ett större varuhus. I bottenvåningen på dessa säljer man ofta mat, uppdelat i olika avdelningar, alkohol, sötsaker, färdig mat, och frukt. Här har man störst chans att hitta de fyrkantiga melonerna, och en massa andra spännande saker.

Dyr exklusiv frukt i Japan.

Frukt till salu i ett varuhus i tokyo, japan.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.