Nu går det att resa till Japan från Sverige.

Uppdaterad 15-01-2023 – kom ihåg att alltid kolla senaste informationen från Japan om vad det är som gäller. Svenska ambassadens sida om Covid-19 i Japan.

Vilka är det som kan komma in Japan?

Just nu kan alla resa in till landet utan att behöva ansöka om något särskillt visum. Japan är sedan oktober 2022 öppet för turister igen. Det finns dock särskillda inträdes regler vad gäller vaccin och Covid-19 test innan ankomst till landet.

Särskillda regler gäller dock om du reser från Kina till Japan. Läs mer här.

Innan ankomst

Kravet för att du ska få komma in i ladet är att du är vaccinerad och och har tagit tre sprutor eller om du är ovaccinerad så måste du uppvisa ett negativt test tagit 72 timmar innan avfärd mot japan. Läs mer här om vilket typ av test som gäller, det fungerar inte med att ta ett anti-gen test hemma utan att det måste vara utfört på sjukhus eller vårdcentral. Läs mer här om krav på test.

Barn under 18 som reser med vuxen som uppfyller kraven kan resa in i landet utan att vara vaccinerade eller krav på test inom 72 timmar.

Den Japanska regeringen rekommenderar starkt att man går till sidan ‘Visit Japan Web’. Här laddar man upp sitt covid-bevis och andra resedetaljer som kommer underlätta vid ankomst.
Här finns mer instruktioner om hur du använder appen: https://vjw-lp.digital.go.jp/en/

Vid ankomst

När man landar på en av de stora internationella flygplatserna så kan man använda sig av ‘Visit Japan Web’ för ett smidigare ankomst. På sidan kan man även fylla i sitt ‘Disembarkation form’ och tull deklaration, något som man var tvungen att göra med ett papper tidigare.

På plats i landet

Användandet av mask i Japan är en vanlig syn, även innan Covid-19 så användes mask flitigt. Rekommnedationen till turister är att man inte behöver ha mask när man är ute men det är rekommenderat att ha mask på sig inomhus, eller när man är ute och befinner sig nära andra människor. Läs mer om mask rekommendationer här.

Läs mer om att åka till Japan på nedan länkar:

Japan Guide.com har gjort en video på hur man gör för att ta sig in in landet:

Kategorier: Tips och Råd

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.