I Ueno finns det mycket att se och göra. Man skulle kunna dela upp Ueno i två sektioner. Den västra delen av stationen som i princip består av en stor park med museum, tempel och ett stort zoo. Söder om stationen finns Ameya Yokocho, en stor shopping gata.

Ueno är också en station där Shinkansen passerar för vidare resor norrut.

Ta dig hit: Ueno

Tåg: Ueno är en station på Yamanote linjen vilket gör det en av de smidigaste sätten ta sig hit. Även Keihin-Tohoku passerar här.
Tunnelbana: Ginza linjen och Hibya linjen passerar Ueno.

Att se och göra i Ueno

Ameya Yokocho – allé av sötsaker

Ameya Yokocho i Ueno började som en svart marknad efter andra världskriget men är nu vanlig shopping gata. Det finns dock ett stort antal butiker som säljer godis och sötsaker.

Ameya Yokochou har en ganska o-japansk känsla när man befinner sig där, det är inte lika polerat som många andra ställen och gatan har en väldigt unik charm som måste upplevas.

Ingången till gatan kan man hitta söder om Ueno station. Går man ut från södra entéen så ser men gatan till höger om tågspåren.

Ingången till Ameya Yokocho i Ueno.
Tågspåren som leder till Ueno station, till höger ligger Ame Yokocho.
Söder om Ueno station.

Tokyo National Museum

Här kan man verkligen ta in Japans historia. Detta museum har världens största samling av Japansk konst. Museet består av fyra olika gallerier. En del utställningar är temporära som man får betala extra för.

Det viktigaste huset är huvudbyggnaden, Hon-kan. Här finns 23 utställningsrum på två våningar och går i kronologisk ordning från 10.000 f.kr fram till sent 1800-tal.

National Museum Information

Öppet: Tisdag till Söndag. Kl 9:30 till 17:00 (sista inträde 16:30). Öppet till kl 21:00 på fredagar och söndagar.
Kostnad: Vuxna: 620 yen, barn/ungdomar under 18 år är gratis.
För den senaste informationen läs mer här.

Ueno Parken (Ueno kouen)

Parken är perfekt för den som vill komma undan citypulsen i Tokyo för några timmar. Här finns museum(se nedan), ett zoo, tempel. Här finns även en staty av en smårund man som är ute och går med sin man, detta är Saigo Takamori, denna samuraj ledde ett uppror mot den regering som satt vid makten vid den tiden. Detta misslyckades dock, filmen “The Last Samurai” är inspirerad av dessa händelserna. Det var på den här platsen som det sista slaget utspelades.

Samurajen Saigo Takamori's staty i Ueno parken.

Ueno Zoo

Detta zoo är Japan äldsta och etablerades 1882. Här finns över 450 olika arter och över 2500 djur. Det finns en monorail till barnens zoo där barnen kan klappa getter och ankor mm.

Information

Öppet: 9.30-16:30 Tis-Sön.
Kostnad: Vuxna – 600 yen, barn under 12 går in gratis, 12-15 år kostar 300 yen.
För den senaste informationen läs mer här.

Att göra efter Ueno

När man känner sig nöjd och klar med Ueno har man några val av vart man kan ta sig härnäst. Fortsätter man söderut så kommer man till Akihabara. Antingen tar man JR linjerna söderut eller så tar man och promenerar, det tar ungefär 20-30 minuter till fots.
Österåt så kommer man till Asakusa. Leta reda på tunnelbana (Metro) och Ginza linjen mot Asakusa. Det går också att gå till Asakusa, tar ungefär 30-40 minuter.

Kategorier: Ueno

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.