I Tokyo finns många områden som har riktat in sig på att sälja varor eller produkter inom en viss nisch. Ett favoritområden är Kappabashi dori, en hel gata med tillbehör till ditt kök.

Gatan ligger mellan stationerna Ueno och Asakusa, från Ueno är det ungefär en 10-15 minuters promenad. Alternativ kan man ta Ginza-linjen (tunnelbana) till Tawaramachi stationen, därifrån är det sedan bara några minuters promenad (Ginza-linjen går från Ueno och Asakusa).

Ingången till gatan går inte att ta miste på, håll ögonen högt och du kommer se en “staty” på taket föreställande en kock, här är det bara att svänga in. Gatan är nästen 1 km lång och det är butiker på bägge sidor plus en hel del på sidogatorna så man skulle kunna spendera en heldag här om man är intresserad.

Många butikerna på gatan vänder sig till dom som är i fart med att öppna eller driver en restaurang, det finns en hel del saker som riktar sig just till dessa. Skyltar, take-out ätpinnar i förpackningar om flera hundra, plastmat (som man ofta ser i fönstret på japanska restauranger).

Själv har jag köpt en hel del saker i keramik så som tallrikar, koppar mm som säljs till ett bra pris här. På gatan kan man också skaffa sig en riktigt fin kniv. Här finns en uppsjö med knivåterförsäljare, så vill du skaffa en äkta sushi-kniv så detta helt rätt ställe.

Kappabashi dori
Kappabashi dori
Kappabashi dori
Kappabashi dori
Kappabashi dori
Kappabashi dori
Kappabashi dori

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.