I Tokyo finns många områden som har riktat in sig på att sälja varor eller produkter inom en viss nisch, en av mina favoritområden är Kappabashi dori, en hel gata med tillbehör till ditt kök.


Gatan ligger mellan stationerna Ueno och Asakusa, från Ueno är det ungefär en 10-15 minuters promenad. Alternativ kan man ta Ginza-linjen (tunnelbana) till Tawaramachi stationen, därifrån är det sedan bara några minuters promenad (Ginza-linjen går från Ueno och Asakusa).

Ingången till gatan går inte att ta miste på, håll ögonen högt och du kommer se en ”staty” på taket föreställande en kock, här är det bara att svänga in. Gatan är nästen 1 km lång, det är butiker på bägge sidor plus en hel del på sidogatorna så man skulle kunna spendera en heldag här om man är intresserad av ämnet.

Många som vänder sig till butikerna på denna gata är sådana som är i fart med att öppna en restaurang, det finns en hel del saker som riktar sig just till dessa. Neon skyltar och andra skyltar, take-out ätpinnar i förpackningar om flera hundra, plastmat(som man ofta ser i fönstret på japanska restauranger).

Själv har jag köpt en hel del saker i keramik så som tallrikar, koppar mm som säljs billigt och som blir ett unikt inslag när man använder dem. På denna gata brukar jag även handla Global knivar, dessa säljs billigt i en butik som heter Tsubaya. Tsubaya specialiserar sig på hand gjorda knivar och gör även egna knivar, GLobal knivarna kostar där ungefär en tredjedel av vad de kostar i Sverige, ett bra köp.

Kappabashi dori

Kappabashi dori

Kappabashi dori

Kappabashi dori

Kappabashi dori

Kappabashi dori

Kappabashi dori


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.