Tokyo Dome City är ett nöjesområde i centrala Tokyo som består av basebollstadion Tokyo Dome, en nöjespark, spaanläggningen LaQua, en mängd butiker och restauranger samt Tokyo Dome Hotel. Nöjeskomplexet var tidigare känt som Korakuen, uppkallat efter den tidigare basebollstadion, som i sin tur var uppkallad efter Koishikawa Korakuen, en närliggande japansk landskapsträdgård.

Tokyo Dome

Tokyo Dome, med plats för 55 000 personer, är hemmaarena för Yomiuri Giants, ett professionellt basebollag. Konserter, festivaler och andra evenemang hålls i arenan när det inte spelas några matcher. Tokyo Dome, med smeknamnet “Big Egg”, färdigställdes 1988 och ersatte den tidigare Korakuen Stadium.

LaQua

LaQua öppnade 2003 och är en populär avkopplingsoas mitt i det livliga Tokyo, med riktiga varmvattenbassänger, bastur, avkopplingsrum och olika massage- och skönhetstjänster. Det varma källvattnet tas upp till ytan från ett djup på mer än en kilometer.

Nöjespark i Tokyo Dome City

En nöjespark med olika åkattraktioner och underhållningsmöjligheter, bland annat berg- och dalbanor, ett pariserhjul och ett torn som släpper ner åkare från 80 meters höjd.

Tokyo Dome Hotel

Hotellet öppnade i juni 2000 och består av 43 våningar och 1006 gästrum med fin utsikt över staden. På hotellet finns tio restauranger och barer och flera bankettsalar, affärs- och fritidsfaciliteter.

Koishikawa Korakuen

Koishikawa Korakuen är inte en del av Tokyo Dome City, men ligger bara en kort promenad därifrån. Koishikawa Korakuen är en vacker landskapsträdgård från den tidiga Edo-perioden som man kan njuta av under alla fyra årstiderna.

Ta dig dit

Tokyo Dome City nås bäst från Suidobashi Station på JR Chuo-linjen (endast de gula lokaltågen stannar här) eller från Korakuen Station (betjänad av Marunouchi- och Namboku-tunnelbanelinjerna) eller den intilliggande Kasuga Station (betjänad av Oedo och Mita-tunnelbanelinjerna).

Från Tokyos station
8 minuter och 170 yen med Marunouchi tunnelbanelinje eller 10 minuter och 160 yen med JR Chuo Line med omstigning från den orangea snabbtågen till den gula lokaltågen vid Ochanomizu Station.

Från Shinjuku Station
15 minuter och 170 yen med den gula JR Chuo-linjen.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.