Ikebukuro har en mix av allt, plus några unika egenheter gör stadsdelen väl värt ett besök. Här finns två av Tokyo största varuhus, Seibu och Tobu. Varuhusen finns på varsin sida av stationen.

Namnet består av två kanji (kinesiska tecken) 池袋 som betyder “damm” (som i vattensamling) och “påse”. Inte så jättekul kanske, men dom skarpa personerna på en reklambyrå nånstans kom på att om vi byter ut bokstaven B mot ett F så blir det “fukuro” vilket betyder uggla. På detta vis har ugglor blivit stadsdelens maskot i olika former. Man ser ugglor lite överallt här i Ikebukuro.

Ta dig hit: Ikebukuro

Tåg (JR East): Yamanote linjen, Shonan-Shinjuku linjen.
Tunnelbana (Tokyo Metro): Subway TokyoMarunouchi Marunouchi linjen, Subway TokyoFukutoshin Fukutoshi linjen, Subway TokyoYurakucho Yurakucho linjen.
Övrigt: Ikebukuro är en tåg hub, härifrån utgår många tåglinjer, men något som man kanske inte använder som turist för att ta sig till Ikebukuro station.

Fyra saker att göra i Ikebukuro

1. Sunshine dori och Sunshine City

Sunshine dori (dori betyder gata) är den stora shoppinggatan som går från stationen till Sunshine 60, det stora höghuset i Ikebukuro. Gatan upp till Sunshine 60 är fylld med butiker, arkader och restauranger.

I Sunshine 60 ligger det stora shoppingcentret Sunshine City, här finns massor med butiker, en mat-temapark, utsiktsdäck och restauranger.

Enklaste sättet att ta sig till Sunshine City är att från Ikebukuro station ta östra utgången, väl ute bör man se Sunshine huset – det är bara att bara börja vandra mot huset.

I Sunshine 60 finns det ett observationsdäck på 60:e våningen som kostar 1200 yen i entré. Om man nöjer sig med 59:e våningen så finns det där restauranger och ett café om man istället vill lägga pengarna på en fika eller lunch med en grym utsikt.

2. Sunshine akvarium

Vi stannar kvar i Sunshine huset, här finns nämligen ett stort akvarium som är väl värt ett besök. Om du hittar till Sunshine huset så är det väl skyltat vart akvariumet ligger.

3. Minami Ikebukuro Koen

Lite väster om stationen ligger en park, den är inte särskilt stor men väldigt mysig. Hela parken renoverades för bara några år sedan och är nu en plats där man kan njuta med hela familjen. Det finns en lekplats för barn, ett stort trädäck där man kan avnjuta en obento. Här finns även en restaurang.

4. Templet Kishimojin-do i Zoshigaya

En liten promenad från Ikebukuro station ligger Kishimojin-do, ett tempel dedikerat till Kishimojin. En gudinna som skyddar barn, födsel och uppfostran.

I närheten så ligger även Zoshigaya kyrkogård, en av dom stora kyrkogårdarna i Tokyo. Är man ute efter att se sig omkring och se något annat än butiker så är promenaden hit väl värt det. Templet ligger tyst och lugnt mitt i ett bostadsområde och är en härlig kontrast till den stimmiga miljön utanför stationen.


Att göra i Ikebukuro
Sunshine 60 street.
Minami Ikebukuro Koen

Minami Ikebukuro Koen – skönt häng!
Ikebukuro station, östra sidan.
Utanför Ikebukuro Station på östra siden.
Kategorier: Ikebukuro

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.