Det berömda shopping distriktet Ginza i Tokyo, här finns mängder med affärer, varuhus, restauranger, konstutställningar och caféer. Det mesta här riktar sig mot dom med lite tjockare plånbok. Här finns alla ledande märken av kläder och kosmetik. Men man måste inte shoppa för att trivas här, det finns något för dom flesta.

Ginza är väldigt trevligt på helgerna när den stora vägen i mitten (Chuo-dori) shoppingdistriktet stängs av för fordonstrafik, och det är fritt att strosa utan att behöva trängas. För den som gillar teknik finns the Sony Building.

Ta dig hit: Ginza

JR-tåg: Sikta på antingen Yurakucho eller Shimbashi stationen. Vid båda stationerna stannar Yamanote linjen och Keihin-Tōhoku linjen.
Metro: Här finns lite flera alternativ, till Ginza station går Ginza linjen och Marunouchi linjen. Vid Yurakucho station stannar Yurakucho linjen. Vid Shimbashi station stannar Asakusa linjen och Ginza Linjen.

Sevärt i Ginza

Ginza Sony Park (f.d Sony Building)

Sony building i Ginza brukade vara en ikonisk byggnad och en väldigt trevligt ställe att besöka, det har tyvärr ändrats lite. Från Sony Building har blivit Ginza Sony Park. Det som tidigare var en testa och kläm upplevelse av Sony senaste produkter har nu blivit en källare med något kafé och sk event space. Värt att kika in på men inte samma som det en gång var.

Kabuki-za, Tokyo mest kända Kabuki-teater

I Ginza finns även den mest kända teatern för den japanska teaterformen Kabuki. Byggdes 1889 men har sedan dess byggts om 3 gånger, senast 1950. Teater är designad med både japanska och västerländska inslag. Kan var värt ett besök även om man inte tänker titta på någon föreställning.

Ginza Wako

Byggt redan 1932 och det berömda huset med dess unika fasad är lätt att känna igen och är ikoniskt för Ginza. Byggnaden har sex våningar och ett källarplan, smäckat med shopping.

Uniqlo Ginza

Denna mega-butik av affärskedjan Uniqlo spänner hela tolv våningar och är ett måste om man gillar varumärket. Oklart om det är den största Uniqlo butiken men det är väldigt troligt att det är den med flest våningar

Alla stora modehus

I Ginza tar alla modehus plats, den ena med mer vräkig arkitektur än nästa. Kul att alla dessa varumärken, ännu roligare om man har intresse och pengar att handla där.

Nakagin Capsule Tower

Lite i utkanterna av Ginza, nära Shimbashi station, så finns det berömda Nakagin Capsule Tower. Chansen att man sett en bild på det unika huset är ganska stort. Huset byggdes 1972 på bara 30 dagar och är ett bra exempel på den typ av arkitektur som kallas japansk metabolism. Varje liten kub, finns 140 av dom på byggnaden, är en egen (liten) lägenhet med ett väldigt stort fönster.Ginza Kabuki Teater - Kabuki-Za
Ginza Kabuki-Za
En man målar Kabuki-Za
En man målar Kabuki-Za
Prada Ginza
Prada Ginza
Gucci Ginza
Gucci Ginza
Hermes Ginza
Hermes Ginza
Nakagin Capsual Tower
Nakagin Capsule Tower
Kategorier: Ginza

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.