Är december en bra månad för resa till Tokyo?

December i Tokyo är ofta kallt och soligt. December (tillsammans med januari) är den månad med minst antalet dagar med regn och nederbörd. Det kan hända att det snöar, men sällan mycket och det smälter bort relativt fort. Temperaturen ligger mellan 4-11 grader och luften är torr.

Så föredrar man friskt och torrt väder med mycket sol så är december en mycket bra månad för en Tokyo resa.

Temperaturen i Tokyo under december

[table id=tokyo_dec_temp /]

Vädret i Tokyo under december månad är torrt och kallt. Temperaturen är låg, runt 8 grader. Trots den relativt behagliga temperaturen gör den torra luften att det upplevs som väldigt kallt, så låt dig inte luras, det är kallt.

Regn och snö i Tokyo under december

December är en månad med mycket solsken och relativt lite regn och snö. Det är ungefär nio dagar som ser nederbörd i december och ofta väldigt lite nederbörd, genomsnitt för december är 44 mm. Jämfört med augusti och september som ser runt 175 mm och 20 regndagar.

Soltimmar i Tokyo under december

[table id=tokyo_dec_sun /]

Tips på kläder

Trots mycket sol och relativt låga temperaturer så kan det upplevas som ganska kallt. Det är inte ovanligt att det blåser i Tokyo. Du kanske inte behöver din varmaste dunjacka, men en varm vinterjacka, varma skor, mössa och vantar är bra att ha.

Tänk på att tänker du lämna Tokyo så kan det i bergen runt Tokyo vara mycket kallare och snöigt.

Ta även med ett par bra solglasögon!

Annat proffstips – japanska värmedynor

Tycker man att det är väldigt kallt ändå så kan man i Japan köpa “kairo” eller “hokairo”, japanska värmedynor. Dessa kan köpas relativt billigt på apotek, affärer, lite överallt. Värmednorna aktiveras när man öppnar dom och håller sig varma i ungefär 10 timmar.

Dynorna kommer i lite olika varianter, antigen som lösa små påsar som man har kanske i jack-fickan. Den finns det dom som är mer platta och har klister på ena sidan, dessa kan man fästa på kläderna, skönt att ha på ryggen.

Mt Fuji på vintern

På vintern ser man mt Fuji extra bra från Tokyo. Åk upp till en utsiktsplats någonstans i staden och blicka österut. Det klara, kalla vädret gör att berget syns extra bra. Berget är också snötäckt vid den här årstiden vilket gör det till en mäktig syn.

Kategorier: Tips och Råd

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.