Uniqlo är en av världens största klädkedja med över 1000 butiker över hela världen. Det finns runt 790 butiker i Japan och runt 100 av dem finns i Tokyo. Om man jämför Uniqlo med vårt svenska H&M så märker man att det är ganska stor skillnad, H&M är väl något mer fashionabelt medan Uniqlo satsar mer på en bra bas-garderob med hög kvalité.

Vad betyder Uniqlo?

Namnet Uniqlo kommer från de två orden Unique och Clothing, i Japan älskar man att ta början av två ord och göra om det till ett nytt. Så då blev det Uniqlo, bara rinner ju av tungan.

Lågpris variant

Som ett komplement till Uniqlo har moderbolaget till Uniqlo startat klädkedjan G.U. När Uniqlos kvalité och priser började stiga så introducerades G.U. i det lägre prisegmentet.

Jag brukar alltid snappa upp något på Uniqlo varje gång jag är i Japan, vare sig det är en t-shirt eller ett par jeans, något blir det alltid. Uniqlo brukar alltid sälja t-shirts med olika teman eller designers (mer eller mindre kända). Dessa säljs alltid under en begränsad tid och är oftast väldigt billiga, så det är en bra chans att komma hem med något ganska unikt och ganska japanskt.

Trevlig shopping!

Ikebukuro - Tokyo - Japan
Ikebukuro - Tokyo - Japan
Inside Ginza Uniqlo
Foto av camknows
Kategorier: Shopping

3 kommentarer

Ann-Christine Reimer · april 15, 2014 kl. 7:40 e m

Hej! Vad bra att jag hittade den här sajten – jag ska läsa varenda bokstav du skrivit. Jag ska åka till Tokyo den 27 maj och det är väldigt mycket att läsa in. Känns som en helt annan värld! Jag ska blogga om resan och adressen är http://tokyoinjune2014.wordpress.com

    Staffan Arvidsson Asami · april 29, 2014 kl. 6:57 e m

    Kul att du hittat hit, hoppas du finner något av värde. Tror du kommer få en spännande upplevelse i Tokyo, och bra årstid att åka dit på. Kommer följa ditt äventyr på din blogg.

Japans H&M heter Uniqlo | Tokyo i maj/juni 2014 · april 17, 2014 kl. 9:42 f m

[…] Enligt Wikipedia fanns 974 butiker i världen räknat den 28 februari 2011 . På nyfunna sajten Allt Om Tokyo läser jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.