Ueno – En överblick

Publicerat av Staffan Arvidsson Asami den

Ännu en av de större stadsdelarna i Tokyo vars huvud attraktion är parken som finns jämte stationen. I Parken finns en hel del attraktioner, bl.a. ett zoo och Tokyo National Museum. Ska man besöka ett museum är det detta som gäller. I parken finns även Tokyo Metropolitan Museum of Art och National Science Museum.

Sevärt

Tokyo National Museum

Öppet: Tis-Sön. Entré: 500 yen. Här kan man verkligen insupa Japans historia. Detta museum har världens största samling av Japansk konst. Museet består av 4 olika gallerier. En del utställningar är temporära och man måst ofta betala extra för dessa. Det viktigaste huset är huvudbyggnaden, Hon-kan. Här finns 23 utställnings rum på två våningar och går i kronologisk ordning från 10.000 f.kr fram till sent 1800-tal.

Ueno Parken (Ueno kouen)

Parken är perfekt för den som vill komma undan citypulsen i Tokyo för några timmar. Här finns museum(se nedan), ett zoo, tempel. Här finns även en staty av en smårund man som är ute och går med sin man, detta är Saigo Takamori, denna samuraj ledde ett uppror mot den regering som satt vid makten vid den tiden. Detta misslyckades dock, filmen “The Last Samurai” är inspirerad av dessa händelserna. Det var på den här platsen som det sista slaget utspelades.

Ueno Zoo

Öppet: 9.30-16:30 Tis-Sön. Entré: Vuxna – 600 yen, barn under 12 går in gratis. Detta zoo är Japan äldsta och etablerades 1882. Här finns över 450 olika arter och över 2500 djur. Det finns en monorail till barnens zoo där barnen kan klappa getter och ankor mm.

Kategorier: Ueno

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.