Min tanke med denna nya serie av inlägg är att lyfta upp en särskild plats i Tokyo, det kan vara en specifik plats, eller område. Mitt kriterium för denna plats är att den är värt ett besök om man vill uppleva något som är speciellt och som sticker ut lite extra i staden Tokyo. Kanske har man begränsat med tid och vill fortfarande få med sig en Tokyo upplevelse hem. Kriterierna kanske ändras men just nu så skriver jag dessa med denna utgångspunkt.

#1 Shibuya Crossing

Om jag hade 2 timmar i Tokyo och vill få en typisk Tokyo upplevelse så skulle jag ta mig till Shibuya och Shibuya Crossing.

DSC03183

Varför?

Shibuya Crossing är en riktigt häftig upplevelse, alla dessa människor, inte bara i korsningen men som finns i området är nästan lite överväldigande, men är en väldigt japansk upplevelse. De stora bildskärmarna och neonskyltarna bidrar också till den något futuristiska Blade Runner känslan. Måste erkänna att upplevelse är en hel del mycket mäktigare på kvällen när skärmarna och allt neon tar över och lyser upp natten. Mäktigt.
Dessutom finns statyn på Hachiko i området, ett klassiskt landmärke där många tokyo-bor möts för att gå vidare ut i kvällen, eller dagen.

Hur tar jag mig dit?

Smidigast är med tåg eller tunnelbana. Åk till Shibuya och sikta på Hachiko crossing utgången.

Vi ses vid Hachiko!

Tokyo

People in Shibuya - Tokyo

Shibuya crossing at night - Tokyo


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.