En bit bort från stadsdelen Ginza ligger den enorma fiskmarknaden Tsukiji. Här börjar aktiviteterna tidigt på morgonen när restaurang ägare skall göra inköp för dagen. Här finns mycket spännande att se, skotrar och truckar som far fram och tillbaka och mängdvis med sprattlande färsk fisk att titta på!

Området är lite grovt indelat i två delar, en inre marknad och en yttre. Den inre har sitt fokus på försäljning av fiskar, medans den yttre marknaden är mer blandad där man säljer saker som färska grönsaker, köksutrustning osv. Både på den inre och den yttre marknaden finns det också en hel del sushi restauranger där man kan avnjuta dagsfärsk sushi. På eftermiddagen börjar affärerna att stänga, så ett besök på förmiddagen är att rekommendera.

Marknaden upprättades av Tokugawa Ieyasu för att tillgodose slottet i Tokyo (då kallades staden Edo) med mat. Det har sedan dess växt, nuförtiden passerar det 700 000 ton med fisk och skaldjur per år genom fiskmarknaden, den är en massa fisk det!

På marknaden finns också en populär tonfisk-auktion. Auktionen börjar tidigt på morgonen vid 5:30 och är klart vid 8-tiden. På senare tid har det blivit lite av ett problem med alla turister som vill se på auktionen att man under perioder har förbjudit besökare att komma in. Nu är det öppen men det är begränsat till 120 personer per dag, först på plats fär komma in, så det gäller att vara i tid.

Hitta hit:

Närmsta station: Tsukijishijo Station
Linje: Oedo line (Toei Subway)

Alternativt:
Närmsta station: Tsukiji (Något längre att gå från denna station)
Linje: Hibiya (Tokyo Metro)


View Allt Om Tokyo Karta in a larger map

Tokyo

Tokyo

Tsukiji - Tokyo - Japan

Tsukiji - Tokyo - Japan

Tsukiji - Tokyo - Japan

Tsukiji - Tokyo - Japan

Tsukiji - Tokyo - Japan

Tsukiji - Tokyo - Japan

Kategorier: Ginza

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.