(Uppdaterad artikel, publicerades ursprungligen 17 april 2013) I närheten av Tokyo finns två stora flygplatser, Haneda och Narita. Haneda ligger i Tokyo bay och således väldigt nära stadskärnan, Narita ligger ungefär 60 km utanför Tokyo. Denna artikel fokuserar på sätt att transportera sig från Narita in till Tokyo.

Tre olika transportmedel från Narita till Tokyo

Enkelt sagt kan man säga att det finns tre sätt att ta sig från Narita till Tokyo, buss, tåg och taxi. Taxi har en tendens att bli väldigt dyrt, buss kan vara smidigt om man har sitt hotell på ”rätt” ställe, tåg är oftast det snabbaste. Vi tittar lite mer noggrant på varje alternativ.

Buss mellan Narita och Tokyo

Här finns ett antal alternativ. Ofta ett ganska smidigt sätt att ta sig in till Tokyo. En bus är dock drabbad av köer i trafiken på samma sätt som en Taxi, vilket gör att det ibland tar lite längre tid än aviserat.

 • Limousine Bus
  De oranga bussarna från Limousine Bus kör ett antal olika turer från Narita in till Tokyo. Går från alla terminalerna och slutstationerna för bussarna är någon av de stora hotellen och Limousine Bus kör till de flesa stora områdena i Tokyo (se deras hemsidan för bra information). Resa med dom kostar 3100 yen och tar ungefär 90 minuter beroende på vart du ska någonstans.

Bus terminal at Narita arrivals

 • Keisei Bus
  Keisei Bus kör från Narita till Tokyo station, vilket oftast betyder att du på något sätt måste ta dig vidare med tåg eller taxi för att nå ditt slutmål. Kostar bara 1000 yen så det är helt klart ett bra budget alternativ. Mer information här.

Tåg till och från Narita

Det finns två stora företag, JR och Keisei, som har tåg-linjer från Narita in till Tokyo. Företagen har lite olika uppsättning av tåg. Det smidigaste med tåg är att man kan räkna med att tidtabellen hålls, inga trafik-stockningar eller annat som kan störa.

Keisei Electric Railway

Keisei kör två av sina tåg från Narita till Ueno och Nippori, både Ueno och Nippori är stationer på Yamanote-linjen (Tokyo’s loop-linje). Man har även en linje som går via Asakusa till Haneda flyplatsen.

 • Skyliner
  Det absolut snabbaste sättet att ta sig in till Tokyo. Tåget avgår från alla terminaler på Narita och tar 41 minuter att ta sig in till Ueno. Kostar lite mer och man måste boka en sittplats på tåget innan man kliver på, kostar 2470 yen. Avgår från Narita en till tre gånger per timma.

Keisei Skyliner

 • Access Express
  Denna linje går från Narita med slut destination Haneda flygplats. Linejn går via Asakusa och andra cetnrala delar av Tokyo och är således använbar om man antingen bor kring Asakusa området eller om man ska byta flygplats. Kostar 1330 yen.
 • Limted Express (eller Keisei main line)
  Tåget med absolut flest avgångar, detta är ett vanligt pendeltåg som gör ganska många stopp på vägen. Så det kan blir ganksa fullt om man åker på en vardagsmorgon. Tar c:a 70 miunuter till Ueno och kostar 1030 yen.

Japan Railways

JR har två alternativ från Narita, Narita Express eller Sobu linjen. Åker en liten annan väg in till Tokyo jämfört med Keisei, fördelen är att man kan åka gratis med dessa linjer om man har ett ”Japan Rail Pass”.

 • JR Narita Express
  Narita Express, eller NEX, är ett lite mer kostsamt alternativ till Keisei men skillnaden är att NEX åker till Tokyo station. Väl i Tokyo Station delar tåget upp sig i två, ett tåg fortsätter mot Yokohama och ett som åker till Saitama via Shinjuku och Ikebukuro. Det finns några varianter så det gäller att hålla lite koll på slutstationen, detta aviseras ofta tydligt och på engelska så det bör inte vara något problem.
  Bor man vid någon av dessa stationer är detta ett smidigt alternativ. Kostar 3020 yen till Tokyo station och 3190 yen om du åker vidare till en Shibuya, Shinjuku eller Ikebukuro.

Narita J - Narita International Airport NEX Narita Express Narita ekusupuresu Series E259

 • JR Sobu line
  Det lite långsammare och billigare alternativet till NEX. Följer samma sträckning och anländer till Tokyo station efter c:a 90 minuter och kostar 1320 yen. Fortsätter sedan parallellt med Yamanote linjen till Shinagawa och fortsätter sedan söderut mot Yokohama och vidare. Avgår ungefär en gång i timmen.

Taxi från Narita

Taxi kanske kan verka vara ett bra alternativ, men det kan bli väldigt dyrt. En taxi resa från Narita till Tokyo kan ta runt 90 minuter, om det inte är så mycket trafik. Lägg till några köer och notan springer iväg ganska fort, lätt bli upp emot 20000-30000 yen (c:a 1500-2200 SEK) och mer. Då kanske man väljer att lägga dessa pengar på något annat.
Orz 23,000 yen taxi ride...

Smidghet mot budget

Vad är igentligen det bästa sättet att ta sig från Narita in till Tokyo? Jag har testat både tåg och buss (inte taxi) och måste säga att de är bägge bra alternativ men jag föredrar att åka tåg. Japan är ett tåg-land, dom kan det här med räls och vagnar. Resan med tåg från Narita in till Tokyo bjuder också på en fantastik förvandlinga av landskapet. Från risfält till höghus. Med buss är det rent utsiktsmässigt ganska tråkigt ända tills man kommer in till de centrala delarna av Tokyo. Då kan man beundra Japansk ingenjörskonst på hög nivå, motorvägar staplade på varandra över en flod mitt ibland skyskraporna.

Ska ni bo vid en av de stora hotellen i Tokyo och inte vill krångla med att byta transportmedel så skulle jag satsa på Limousine Bus. Annars skulle jag nog rekommendera antingen Keisei Skyliner eller Limited Express till Nippori/Ueno för vidare resa in i Tokyo.

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.