I Japan är det cash som gäller. Dom flesta japaner har ganska mycket kontanter på sig då samhället inte helt har ställt om sig för betalning med kreditkort. Detta gäller dock till större utsträckning i de lite mindre städerna och byarna. I Tokyo är det dock lite annorlunda. Dom allra flesta större hotell och varuhus tar kreditkort. Fler och fler butiker börjar acceptera kreditkort.

Om man vill växla pengar kan man göra det på de flesta större banker, kursen för att växla svenska kronor är dock väldigt dålig, du förlorar upp emot 15-20%, ibland mer på att växla svenska kronor. Det är bara dom större, Euro, Dollar, Pund som har bra kurs.

Om man vill ta ut pengar från sitt visa/mastercard kan man inte göra det på de vanliga japanska bankomaterna. Om man vill ta ut pengar med sitt “utländska” kort kan man göra det på Japanska postkontor, citibanks bankomater och på seven-elevens bankomater.

I japan har man mynt för valörerna 1(liten aluminium), 5(guld med hål i), 10(brons färgad), 50(silver med hål i), 100(silver) och 500(guld) yen. Sedlar finns i 1000, 2000(ovanliga), 5000 och 10 000 yen. Klicka här för en mer ingående genomgång av de japanska mynten.

DSC03112

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook
Kategorier: Tips och Råd

4 kommentarer

 • Flisan · juni 5, 2015 kl. 7:40 f m

  Jag har alltid villat åka till Tokyo och nu lär jag mej mer och mer. Snart kanske det blir en färd ditt!

   Staffan Arvidsson Asami · juli 17, 2015 kl. 9:15 f m

   Hoppas resan blir av! Tokyo är en fantastisk upplevelse, hör av dig om du har några funderingar eller frågor om Tokyo.

    schad · juni 16, 2017 kl. 9:35 e m

    hej, jag ska ta och åka till japan nu på måndag och undrar om du har några tips om vad som är värt att se och är det värt att växla mkt pengar eller ska man köra med kort?

     Staffan Arvidsson Asami · augusti 2, 2017 kl. 8:12 f m

     Hej Schad

     Det finns massor att se, beror lite på vad man är intresserad av. Om du är i Tokyo för första gången så rekommenderar jag först de lite större stadsdelarna som ligger runt Yamanote-linjen (den ljusgröns loop-linjen i Tokyo). Då kan man smidigt se, Shinjuku, Ikebukuro, Shibuya, Akihabara m.fl. Sen tycker jag man kan besöka lite mindre ställen också som Shimokita-zawa, Naka-meguro, Daikanyama för lite mindre stadsdelar.

     Tycker också att Harajuku är ett bra ställe (en station på Yamanote linjen), du har Meiji-jingu(stort tempel i en park vi stationen), sen ligger Harajuku och Omotesando precis vid stationen och även Yoyogi parken, så man får lite av allt där, en bra mix. Är man där på en söndag finns chansen att se cosplay och liveband mm.

     Om pengar, jag växlar själv inte pengar innan jag åker, utan tar ut på plats. Går att ta ut pengar på posten, citi-banks och på seven-eleven automater. Min bank tar en avgift på 40 SEK varje gång jag tar ut pengar i Japan, bra att tänka på så man inte gör en massa små-uttag hela tiden, kan bli onödigt kostsamt. Bättre att ta ut lite större belopp på en gång.

     Sen fungerar kort bättre och bättre i Japan, iaf i de stora städerna, ska man åka utanför är det bäst att ladda på med lite kontanter.

     (Såg din kommentar lite sen hoppas du har det trevligt i Japan!)

     /Allt Om Tokyo (Staffan)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.