Att hoppa på Toden Arakawa linjen (en av de två kvarvarande spårvagnarna i Tokyo och den längsta av de två) ger en trevlig inblick i staden. Turen går från Waseda (lite sydöst om Ikebukuro) till Minowabashi (Öster on Nishi-nippori).

Det är alltid en singel vagn man åker i, bara det är en stor skillnad mot de tio vagnar som de stora tåg/tunnelbane-linjerna har. Resan med spårvagnen blir genast lite mer intim, som om man kommit Tokyoiterna lite närmre inpå, folk på väg till jobbet, skolbarn på väg till skolan.

Men det är inte bara det, pendlar till olika aktiviteter görs överallt i Tokyo, men här kommer man så mycket närmare människan på gatan. Spåren skär genom staden på ett annat sätt än tunnelbana och tåg, man kommer närmre hus och människor. Känns lite som en nöjespark attraktion. De områden som vagnen åker igenom tillhör ju inte heller de mest omskrivna i turistböckerna vilket är trevligt.

En enkel åktur kostar 170 yen om man betalar kontant eller 165 yen om man betalar med Pasmo. Man betalar i fören när man kliver på spårvagnen.
Enklaste stationen att kliva på är Otsuka som ligger på Yamanote-linjen (Tokyo’s loop linje), är en smidigt station att ta sig till.

Så kliv på spårvagnen och få en unik inblick i Tokyo och dess invånare.

image

Toden Arakawa line Tokyo

Toden Arakawa line Tokyo

Toden Arakawa line Tokyo

Toden Arakawa line Tokyo

Kategorier: Transport

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.