Världens mest trafikerade tågstation möts man av här. 3.6 miljoner människor passerar här dagligen. Tågstationen delar upp Shinjuku I två delar, en östra och en västra. Den västra delen består till stor del av kontorsbyggnader och regerings byggnader.

En av de största attraktionerna här är “the Metropolitan Government Office”, ett massivt byggnadskomplex med två torn. Dessa torn kan man gratis åka upp I för att få en strålande utsikt over Tokyo. Ett tips är att undvika att vistas på tågstationen runt “rush-hour”.

Den östra sidan är lite mer blandad. Här finns b.la. Shinjuku Gyoen, eller Shinjuku Parken. En liten nätt summa av 300 yen måste man betala I inträde. Ett besök I här kan komma som ett skönt avbrott I det annars hektiska tempot I betongen.

En annan attraktion är Tokyos s.k. redlighet distrikt vid namn Kabukicho. Yasukini-dori skär genom Shinjuku och bilder ett av Tokyos “farligaste” områden. Även om det bedöms som farligt så kan man känna sig ganska trygg och säker. Kanske inte ett utflyktsmål för en barnfamilj.
Självklart finns det shopping för allt och alla. Området innan Kabukicho, samt att det vid Stationen finns “Takashimaya Times Square”, ett gigantiskt shopping komplex i den lite mer dyrare klassen. Delar dock hus med “Tokyu Hands”, ungefär som vårt svenska Claes Ohlsson fast dom har mer av allt och lite till. Alltid underhållande.

Sevärt

Tokyo Metropolitan Government Building

Öppet mellan 9.30 till 23.00. På västra sidan av stationen i Shinjuku finns en mängd höghus, bland annat Tokyo Metropolitan Building. Dessa två torn ger Shinjukus skyline ett distinkt utseende, Arkitekten Kenzo Tange inspirerades av europeiska katedraler, tänk Notre Dame. Bägge tornen har en utsiktsplats på 45:e våningen, det bästa av allt är att det är gratis, bara att ta hissen upp och njuta av utsikten. Här uppifrån kan man se Fuji om vädret är klart.

Tokyo Metropolitan Gorvernment Office i Shinjuku

Tokyo Metropolitan Gorvernment Office i Shinjuku

Utsikt från en av tornen - TMG Shinjuku

Utsikt från en av tornen – TMG Shinjuku

Shinjuku Gyoen (Shinjuku Park)

Känner man att ljudet och stöket från Shinjuku blir för mycket så kan man alltid ta en paus i denna välskötta park. Här finns både en västerländsk och en japansk trädgård. Finns även en restaurang. Alternativt så ta med en matsäck från närmsta konbini sätt er på en bänk och andas ut. I södra delen finns även ett traditionellt te-hus. När körsbärsblommorna slår ut är parken en av de bästa för att njuta av de rosa blommorna, fast då får man räkna med en hel del folk.

Ät och drick i Shinjuku

Golden Gai i Shinjuku

Detta område med många små gränder och sina små barer är en speciell upplevelse. Barerna i området har många gånger bara plats för en handfull gäster, på många ställe är det endast stammisar som har tillträde, ofta är det musiker och konstnärer som håller till här. Många äldre bara byter plats mot nyare med yngre publik, fast med samma intima atmosfär. Här finn t.ex. “Bar Plastic Model”. Golden Gai ligger i samma område som Kabukicho.

Segafredo Shinjuku

Ett säkert kort när man vill ha en kopp god kaffe. Inte typiskt Japanskt eller mysigt på något särskilt vis, bara väldigt gott kaffe. Efter det att man har besökt ett antal Starbucks och ett antal Japanska Starbucks-kopior har en kopp Italiensk cappuccino som dom har här aldrig smakat så bra innan.

 

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook
Kategorier: Shinjuku

1 kommentar

  • Japans H&M heter Uniqlo | Tokyo i maj/juni 2014 · april 17, 2014 kl. 12:15 e m

    […] mest trafikerade tågstation, 3.6 miljoner människor passerar här dagligen – enligt Allt om Tokyo), finns FYRA! Det är till att klumpa ihop dem, men finns det 100 butiker bara i Tokyo kan man […]

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.