Vid mitt senaste besök i Tokyo så gick jag runt i många olika elektronik butiker och klämde och kände på de senaste kamera modellerna som fanns uppställda. Men vill man inte lägga ut pengarna för att köpa en helt ny kamera finns det alternativ i Tokyo. Det finns en hel del butiker som specialiserar sig på att sälja begagnade kameror. Med denna källa gav jag mig iväg till Shinjuku´s västra sida (den sida av Shinjuku som har Tokyo Metropolitan Government Building). denna lilla guide riktar sig mest till dem som vill köpa en begagnad digital kamera. Butikerna som nämns nedan har också ett stort (om inte större) utbud av analoga kameror. Karta finns här.

Lemon Camera

Finns på tredje våningen, ganska liten butik med lite blandat på hyllorna, inte särskilt ”digital”-vänligt.
Shinjuku - Tokyo - Japan

Kitamura Camera

På fjärde våningen ligger köp och sälj för begagnade kameror. Dem har ett ganska bra utbud av digitala kameror, någon eller några enstaka av de näst senaste modellerna från både Canon och Nikon, plus många andra modeller och märken.
Shinjuku - Tokyo - Japan

Map Camera

Map Camera har två butiker i Shinjuku som ligger på samma gata med ett kort avstånd mellan butikerna. Dessa butiker har att antal våningar i varje hus, där de olika våningarna är i många falla är dedikerade åt olika märken. Här finns massor med digital kameror. I huvud butiken (som ser ut som den på bilden nedan) finner man Canon, Nikon, Sony. På deras Engelska hemsida finns bra information om vad som finns i butikerna och en bra förklaring på de prislappar som finns på kamerorna, på prislapparna kan man bla utläsa vilket skick kameran är i och vad som följer med.
Shinjuku - Tokyo - Japan

Läs även:   Shinjuku - En överblick

New Camera

En liten butik på andra våningen, hittade inga digital kameror men många gamla gubbar.
Shinjuku - Tokyo - Japan

Slutstats

Skulle jag inhandla en begagnad digital kamera så skulle jag bege mig till Map Camera i Shinjuku. Karta finns här.

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook
Kategorier: Shinjuku

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.