Även känt som Electric town. Här finns allt som drivs av el, och en hel del därtill. Akihabara har på senare tid fått sig en face lift, från att ha varit ett område med lite dåligt ryckte med ganska ovårdat yttre, till en välstädad nörd-hubb. Här finns sen ett antal år tillbaka en enorm Yodobashi Camera butik. Där ett plan i detta hus är som en stor välsorterad elektronik butik i Sverige, sen finns det 7 våningar till på det. Blir man trött på att shoppa kan man åka upp till 8:e våningen som endast består av restauranger.

En annan Japansk sub kultur som vars närvaro är stark i just Akihabara är Otaku. En otaku är en nörd/geek, ordet otaku hade länge en ganska negativ kling till det, så är det inte längre idag. Här känner sig ingen otaku ensam, på Akihabaras bakgator finns det många små butiker som säljer plast-figurer som föreställer deras favorit karaktärer i någon manga eller anime.

Sevärt

Yodobashi Camera

Sju våningar elektronik. Detta elektronik-varuhus är ovanligt stort, till och med för att vara i Tokyo. Här finns allt från datordelar till dammsugare och gundam-byggsatser till hörlurar. Här kan man gå och strosa i några timmar, för den som gillar prylar är detta himmelriket. Vill man dock köpa något till det bästa priset gäller det dock att man kollar runt lite i andra butiker också. Akihabara har mycket elektronik men det betyder inte att de har lägsta pris.

Super potato

Retro gaming heaven, butiken specialiserar sig på äldre spel och spel konsoler som megadrive, 8-bit och 16-bit konsoler från nintendo. Spelen är många gånger begagnade och det finns även en del rariteter, en del spel kan kosta upp mot 5000 SEK.

 

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook
Kategorier: Akihabara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.