Akihabara, även känt som Electric town. Ett mecka för den som är intresserad av Japansk manga och anime eller spel och elektronik.Akihabara (秋葉原), eller kort Akiba, brukade vara en plats där man sålde vitvaror, tv-apparater, stereos mm under efterkrigstiden. När dessa varor tappade futuristiska appeal under 80-talet började man fokusera mer på datorer och dess kringutrustning. Detta attraherad ett särskilt klientel, som man lite slarvigt kan kalla för ”otaku”.

En otaku är en nörd/geek, ordet otaku hade länge en negativ kling till det, så är det inte längre idag. I Akihabara känner sig ingen otaku ensam. Det lite mer ”nördiga” målgruppen drog även med sig sina andra intressen, nämligen manga och anime. Det är något som idag tydligt genomsyrar området idag.

Ta dig hit: Akihabara

Tåg: Akihabara är en av stationerna på Yamanote linjen. Är man i Shinjuku kan det vara snabbare att ta Chuo-Sobu linjen, den går tvärs över Yamanote-loopen. Den ligger också på Keihin-Tohoku linjen.
Tunnelbana: Åker man tunnelbana så är det Hibiya linjen som gäller för Akihabara.

Att göra i Akihabara

Radio Kaikan

Lite av det gamla Akihabara kan man hitta i Radio Kaikan, ligger nära Electric Town exit från Akihabara station. Här trängs en mängd olika säljare som alla har sin egen lilla nisch, måste nästan ses för att man ska tro på det.

Yodobashi Camera

Sju våningar elektronik. Detta elektronikvaruhus är ovanligt stort, till och med för att vara i Tokyo. Här finns allt från datordelar till dammsugare och Gundam-byggsatser till hörlurar. Här kan man gå och strosa i några timmar, för den som gillar prylar är detta himmelriket.

Vill man dock köpa något till det bästa priset gäller det dock att man kollar runt lite i andra butiker också. Akihabara har mycket elektronik men det betyder inte att de har lägsta pris.

Super potato

Retro gaming heaven, butiken specialiserar sig på äldre spel och spelkonsoler som megadrive, 8-bit och 16-bit konsoler från nintendo. Spelen är många gånger begagnade och det finns även en del rariteter, en del spel kan kosta upp mot 5000 SEK.

En av de många arkader som finns

I Akihabara finns en hel del arkadhallar, till skillnad från resten av världen så är den klassiska arkad hallen väldigt levande i Japan. Besök den stora SEGA arkaden eller Taito lite längre upp på huvudgatan i Akihabara.

Äta mat i Akihabara

Yodobashi camera

Tillbaka till Yodobashi camera igen, 8:e våningen är dedikerade till restauranger. I skrivande stund finns där 30 restauranger. Så vill man ha väldigt många restauranger på liten plats är det hit man ska gå. Här finns mat från hela världen.

Kategorier: Akihabara

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.