MOS burger (där MOS står för Mountains, Ocean och Sun) är en Japansk snabbmatkedja med mottot att ”Makin people happy through food”. MOS Burger är just nu den näst största snabbmat kedjan i Japan efter McDonalds. 2013 så hade man 1431 restauranger inklusive restauranger internationellt.

Vad kan man förvänta sig inne på restaurangen då? Det känns ju som om att hamburgarna verkligen är anpassade efter den japanska marknaden, dvs att man har teriyaki smak på en del och tonkatsu-hamburgare med finriven vitkål. Det känns också som att det såser som vi är vana vid att få på våra hamburgare här hemma i sverige på de olika kedjorna uteblir, lite mer avskalat här.

Smaken är det dock inget fel på, åt en mycket god och saftig hamburgare sist jag var där. När man beställer väljer man först sin hamburgare och sedan vilket tilltugg man vill ha, dvs läsk och pommes/sallad. Ska man äta snabbmat i Japan så tycker jag man ska testa något som man inte kan få hemma Sverige, varför inte testa en MOS burger nästa gång?

DSC03167

DSC03160

DSC03166

DSC03165

Kategorier: Japansk Mat

2 kommentarer

Ann-Christine Reimer · april 15, 2014 kl. 8:02 e m

På skyltstället ser det ut att finnas en variant med fisk också. Är det riktigt? Äter inte kött …

    Staffan Arvidsson Asami · april 29, 2014 kl. 6:55 e m

    Det stämmer, på bilden med menyn så är det den som har nummer 7. Tror även att nummer 9 är gjord på räkor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.