Japaner är ofta väldigt faschinerade av Amerikansk kultur, och det är något som märks ganska väl. Det finns många stora Amerikanska mat/dryck-kedjor närvarande i Japan (Starbucks finns nästan på varje gathörn).
1983 köpte det Japanska företaget Duskin rättigheterna till att sälja Mister Donuts munkar i hela asien. Det visade sig att det hela var en bra affär. Som mest fanns det 245 Mister Donuts I Amerika, nu finns det runt 1300 Dunkin Donuts kaféer i Japan och asien. Inte illa.

På den Mister Donuts jag var så var det typiskt Japanska självplock, som man hittar på många bagerier i Japan. Vilket innebär att man börjar med ett plocka en plastbricka och en tång, sedan går man helt enkelt utmed disken och plockar dem munkar man vill ha. Vid kassan så tar personalen hand om dina munkar, paketerar dem om du ska ta med dem eller om du vill fika där, och tar sedan betalt.

I och med att det är Japan det handlar om så kan man ju förvänta sig lite annorlunda smaker. Grönt te smak är lite standard (titta efter den gröna munken), när körsbärsblommorna slår ut så kan man hitta Sakura smak på munkarna.

Mister donuts kanske inte har den mysigaste interiören om man vill sitta ner och ta en fika, passar bättre att ta med till hotellet eller kanske ta en paus i en park när man varit ute och gått en hel dag i Tokyo.

Ikebukuro - Tokyo - Japan

Ikebukuro - Tokyo - Japan

Ikebukuro - Tokyo - Japan

Ikebukuro - Tokyo - Japan


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.