Trädgården byggdes i början av Edo-perioden (1600-1867) vid residenset i Tokyo för Mito-grenen av den härskande Tokugawa-familjen. Trädgården fick namnet Korakuen efter en dikt som uppmuntrar en härskare att njuta av nöjen först efter att man uppnått lycka för sitt folk. Koishikawa är det distrikt där trädgården ligger.

Liksom de flesta traditionella japanska trädgårdar försöker Koishikawa Korakuen återge berömda landskap i miniatyr genom att använda dammar, stenar, träd och konstgjorda kullar för att återge både japanska och kinesiska landskap. Ett nätverk av vandringsleder leder runt till utsiktsplatser från vilka besökarna ska se trädgården, som trots den relativt diskreta moderna bakgrunden av Tokyo Dome och andra byggnader i fjärran förblir en vacker naturlig flykt från Tokyos stadsmiljö.

Koishikawa Korakuen är attraktiv under hela året, men är särskilt attraktiv i slutet av november och början av december, då löven ändrar färg. Lönnträd är planterade runt trädgårdens tre dammar som blir levande i nyanser av orange och rött. Det finns också en liten, nästan dold dunge av ginkgoträd nära trädgårdens sydöstra hörn som blir gyllengula under hösten.

Trädgården är också fin under plommonsäsongen från mitten av februari till mars och under körsbärsblomningssäsongen som vanligtvis äger rum i slutet av mars och början av april och har flera tidigt blommande körsbärsträd runt trädgårdens entré. Det finns även ett risfält finns på baksidan av trädgården.

Att ta sig dit:

Koishikawa Korakuen ligger 5-10 minuters promenad från stationen Iidabashi längs JR Chuo-linjen (endast lokaltåg) och tunnelbanelinjerna Tozai, Yurakucho, Namboku och Oedo, 5-10 minuters promenad från stationen JR Suidobashi längs JR Chuo-linjen (endast lokaltåg) eller 10 minuters promenad från stationen Korakuen längs Marunouchi- och Namboku-tunnelbanelinjerna.

Mer information, och ev. avikelser, finns på parkens hemsida.

Öppettider och avgifter
9:00 till 17:00 (inträde till 16:30).
Stängt: 29 december till 1 januari
Inträde: 300 yen

Koishikawa kourakuen i Tokyo
Foto av Scott Law från Unsplash

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.