Ikebukuro – En överblick

Publicerat av Staffan Arvidsson Asami den

En mix av allt, plus några unika egenheter gör Ikebukuro väl värt ett besök. Vid Ikebukuro station finns två av Tokyo största varuhus, Seibu och Tobu. Varuhusen finns på varsin sida av stationen.

Namnet Ikebukuro består av två kanji (kinesiska tecken) som betyder ”damm” (som i vattensamling) och ”påse”. Inte så jättekul kanske, men dom skarpa personerna på en reklambyrå nånstans kom på att om vi byter ut bokstaven B mot ett F så blir det ”fukuro” vilket betyder uggla. Detta har blivit lite av stadsdelens maskot i olika former. Man ser ofta ugglor dyka upp lite överallt i Ikebukuro.

Ta dig hit: Ikebukuro

Tåg (JR East): Yamanote linjen, Shonan-Shinjuku linjen.
Tunnelbana (Tokyo Metro): Marunouchi linjen, Fukutoshi linjen, Yurakucho linjen.
Övrigt: Ikebukuro är en tåg hub, härifrån utgår många tåglinjer, men något som man kanske inte använder som turist för att ta sig till Ikebukuro station.

Sevärt

Sunshine 60

I detta shoppingkomplex finns en mängd butiker, en mattemapark, utsiktsdäck och restauranger. Från Ikebukuro station tar man östra utgången, väl ute bör man se Sunshine huset – det är bara att bara börja traska. Mycket sevärda saker och shopping på vägen dit.

Från Ikebukuro station tar man Sunshine dori. Vid affären Tokyu hands kan man antingen fortsätta över vägen eller så tar man rulltrappan ner och tar passagen under vägen för att komma till Sunshine City. 

Det finns även ett ett observationsdäck på 60:e våningen som man får tillgång till om man betalar 1200 yen. Om man nöjer sig med 59:e våningen så finns det där restauranger och ett café om man inte vill lägga pengarna på observatoriet.

Sunshine akvarium

I Sunshine byggnaden finns det även ett stort akvarium som är väl värt ett besök. Om du hittar till Sunshine huset så är det väl skyltat vart akvariumet ligger.

Kategorier: Ikebukuro

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.