En mix av allt, plus några unika egenheter gör Ikebukuro väl värt ett besök. Precis på Ikebukuro station finns två av Tokyo största varuhus, Seibu och Tobu. De båda varuhusen har varsin sida av stationen.

Här finns även Sunshine 60 Building och Sunshine city. Från stationen tar man Sunshine 60 dori. Vid Tokyu hands går man sedan ner under marken och går under vägen för att komma till Sunshine City. På vägen dit kan man göra en avstickare till Toyota Amlux, en utställningshall för alla nu tillverkande Toyota modeller, gratis och intressant. Om man inte är så vidare bilintresserad kan man fortsätta mot Sunshine city. Detta shopping komplex är uppdelat I olika områden beroende på vilken inriktning. Sedan finns det ett akvarium på tionde våningen, och ett observationsdäck på 60’de våningen.

Sevärt

Sunshine Building

I detta shoppingkomplex finns en mängd butiker, ett stort akvarium, en mat-temapark, utsiktsdäck och restauranger. Från Ikebukuro’s station tar man östra utgången, väl ute bör man se Sunshine huset – det är bara att bara börja traska. Mycket sevärda saker och shopping på vägen dit.

Toyota Amlux

Detta hus har 5 våningar med alla de senaste modellerna från Toyota, vilket inkluderar en hel del modeller som aldrig kommer rulla på svenska vägar. Provsitt, kläm och känn på allt. När man går till Sunshine 60 så finns det en ingång på vägen.

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook

Uppdaterad:

Kategorier: Ikebukuro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.