En sak som man upptäcker ganska snabbt i Tokyo är bristen på öppna trådlösa nätverk. Vilket kan kännas lite märkligt eftersom Japan är starkt förknippat med high-tech. Ett snabbt och väl utbyggt mobiltelefon nätverk ligger lite till skulden för det, det har inte funnits något behov av wifi. Men den senaste tidens smartphones och tablets gör att andra krav ställs och det finns ett behov att wifi även utanför hemmen. Men det finns några alternativ till detta, några gratis och ett som kostar en slant. (Disclaimer: jag har själv ännu inte provat dessa, får återkomma efter nästa Tokyo visit med en uppdatering).

NTT Free WiFi

NTT (en teleoperatör i Japan) erbjuder 14 dagar gratis access till deras wifi accesspunkter runt om i landet. Allt man behöver göra är att uppvisa sitt pass på en av de distributions ställen som finns. Då får du ett kort med det som behövs för att komma igång. Mer information på denna sida, här kan du också se var du kan hämta ett ovan nämnt kort.

NTT wifi i Tokyo

Gratis Wifi på Starbucks

Den berömda kaffe kedjan (som finns nästan överallt i Tokyo) erbjuder nu gratis wifi på sina caféer. Det finns några hakar dock. Du måste registrera dig på denna sida för att kunna få access. Där skriver du in din e-mail address och väljer ett lösenord. Då får du ett e-mail där du bekräftar din e-mail address genom att klicka på en länk (Observera att denna länk endast gäller i 24 timmar). Du kan sedan ansluta till nätverket ”at_STARBUCKS_Wi2”. Hela processen blir ju lite av ett moment 22 där man redan måste ha internet för att få tillgång till internet. Men så vitt jag vet så är det inget som säger att man inte kan registrera sig innan sin resa til Japan. Så tänk på detta innan ni åker!

Starbucks wifi

b-mobile 14 dagar prepaid

Ett tredje alternativ finns, detta kostar dock lite pengar, närmare bestämt 3,980 yen. Det b-mobile erbjuder för detta är ett sim kort där man kan surfa på deras 3G nätverk, man kan dock inte ringa eller skicka SMS, endast data-trafik. Detta kan dock vara ganska användbart om man vill använda kartor på mobilen eller liknande. Din mobil får inte vara låst på någon operatör för att det ska fungera samt att den måste stödja W-CDMA Band 1 (2100MHz) eller Band 6 (800MHz). Sen är det väl inte helt smidigt att byta sim-kort fram och tillbaka, men det är ett alternativ som hela tiden ger dig internet access utan att var bunden till en särskild plats.

b-mobile japan sim-kort

Kategorier: Tips och Råd

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.