Det berömda shopping distriktet I Tokyo. Tillhandahåller mängder med affärer, shoppingmalls, resturananger, konstutställningar, caféer, nattklubbar, allt inriktat mot den med lite fetare plånbok. Här finns alla ledande märken av kläder och kosmetik. Men man måste inte shoppa. Ginza är väldigt trevligt på helgerna när den stora vägen I mitten (Chuo-dori) stängs av för trafik, och det är fritt att strosa utan att behöva trängas.  För den som gillar teknik finns the Sony Building, 7 våningar med det senaste från Sony, det är fritt fram att klämma och känna på dem senaste HD kamerorna.

Sevärt

Sony building

Kostar ingenting att besöka. I Sony Building hittar du det senaste från Sony och även sådant som inte släppts ännu. På 6 våningar återfinner du Sonys senaste teknik. Vid mitt senaste besök visades mycket 4K teknik upp, både kameror och tv-apparater. Här finns även 2 st HD bio salonger där man kan slå sig ner och vila fötterna en stund.

Kabuki-za, Tokyo mest kända Kabuki-teater

I Ginza finns även den mest kända teatern för den japanska teaterformen Kabuki. Byggdes 1889 men har sedan dess byggts om 3 gånger, senast 1950. Teater är designad med både japanska och västerländska inslag. Kan var värt ett besök även om man inte tänker titta på någon föreställning.

Tsukuji – världens största fisk marknad

Inte allt för långt från centrala Ginza finns den stora Tsukiji-fisk marknaden. Öppnar mycket tidigt på morgonen med tonfisk auktionerna. På grund av att turister ibland blir för påträngande är den tidigaste auktionen stängd för besökare. Se Tsukiji’s hemsida för mer uppdaterad information. Här finns även en hel del sushi restauranger, så om du vill äta dagsfärsk sushi så bege dig hit. Kan många gånger vara köer.

 

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook

Uppdaterad:

Kategorier: Ginza

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.