Nedan räknar vi upp några vanliga frågor med tillhörande svar till dessa angående saker som är bra att veta innan man åker till Japan, bra saker att tänka på innan man åker till Japan.

Behöver man visum för att åka till Japan?

Nej, du behöver inte visum för att åka till Japan. Med svenskt pass får man ett inresevisum som är giltigt i 90 dagar, så man får på det stanna i Japan 90 dagar förutsatt att man inte gör något som du tjänar pengar på.

Behöver man vaccineras sig innan man åker till Japan?

Nej det behöver man (oftast) inte.

Om man planerar att vistas en längre tid på japanska landsbygden, så kan det finnas en risk för japansk hjärninflammation som sprids via myggor. Det kan då vara aktuellt att vaccinera sig mot detta. Mer information här från 1177.

Kan man köra bil med svenskt körkort i Japan?

Nej det kan man inte, inte bara med ett svenskt körkort. Man måste ha ett internationellt körkort för att få köra bil i Japan. Mer information här om man som krävs för att köra bil i Japan.

Kommer min mobiltelefon fungera i Japan?

Ja troligtvis, har man en äldre modell så kan man få problem, nyare telefoner ska fungera bra. Det är dock väldigt dyrt att ringa och skicka SMS, men det kan fungera som en nödlösning. Det är rekommenderat att hyra mobilt bredband och ha med sig på resan.

Hur är vädret i Japan?

Generellt sett är alla årstider varmare än i sverige.  Milda vintrar (0-10 grader) med lite nederbörd och mycket solsken. Våren är ganska varm (10-20 grader). Slutet av våren och början av sommaren så sker regnperioden i Japan och det är mycket nederbörd. Detta går över i den varma och fuktiga sommaren (28-35 grader). Hösten är mild med behagligt väder (15-25 grader).

Mycket beror på vart i Japan man är, informationen ovan är baserat på årstiderna i Tokyo. Åker man norrut eller upp i bergen så får man vintrar med mycket snö osv. Söderut från Tokyo har mildare väder.

Läs mer om bästa tiden att åka till Japan här.

Kan man ta ut pengar i Japan? Fungerar mitt kreditkort i Japan?

Man kan ta ut pengar i Japan, men inte överallt, det finns vissa begränsningar i var man kan ta ut pengar. Läs mer här om att ta ut pengar i Japan.

Ditt kreditkort kommer troligtvis att fungera bra överallt, jag har aldrig haft problem med VISA eller Mastercard i Japan, fungerar bra även på 7-11.

Kommer man utanför Tokyo kan det vara bra att ha kontanter med sig. Japan i stort är ett kontant-baserat samhälle. Även att det mer och mer håller på att anpassa sig till nya betallösningar.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.