Uniqlo – Japans H&M

Uniqlo är en av världens största klädkedja med över 1000 butiker över hela världen. Det finns runt 790 butiker i Japan och runt 100 av dem finns i Tokyo. Om man jämför Uniqlo med vårt svenska H&M så märker man att det är ganska stor skillnad, H&M är väl något mer fashionabelt medan Uniqlo satsar mer på en bra bas-garderob med hög kvalité.

Namnet Uniqlo kommer från de två orden Unique och Clothing, i Japan älskar man att ta början av två ord och göra om det till ett nytt. Så då blev det Uniqlo, bara rinner ju av tungan ju.

Som ett komplement till Uniqlo har moderbolaget till Uniqlo startat klädkedjan G.U. När Uniqlos kvalité och priser började stiga så introducerades G.U. i det lägre prisegmentet.

Jag brukar alltid snappa upp något på Uniqlo varje gång jag är i Japan, vare sig det är en t-shirt eller ett par jeans, något blir det alltid. Uniqlo brukar alltid sälja t-shirts med olika teman eller designers (mer eller mindre kända). Dessa säljs alltid under en begränsad tid och är oftast väldigt billiga, så det är en bra chans att komma hem med något ganska unikt och ganska japanskt.

Läs även:   Köp billig Global kniv i Tokyo - Tsubaya World

Trevlig shopping!

Ikebukuro - Tokyo -  Japan

Ikebukuro - Tokyo -  Japan

Inside Ginza Uniqlo

Foto av camknows

Dela om du gillart!
Google+TwitterEmailPinterestFacebook

3 kommentarer

  1. Hej! Vad bra att jag hittade den här sajten – jag ska läsa varenda bokstav du skrivit. Jag ska åka till Tokyo den 27 maj och det är väldigt mycket att läsa in. Känns som en helt annan värld! Jag ska blogga om resan och adressen är http://tokyoinjune2014.wordpress.com

  2. […] Enligt Wikipedia fanns 974 butiker i världen räknat den 28 februari 2011 . På nyfunna sajten Allt Om Tokyo läser jag […]

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *